Lübeckrestaurang kan vara smittkälla

Publicerad:
Uppdaterad:
Ägaren Joachim B. (th), och hans son Christian (tv) på plats i sitt restaurangkök.
Foto: reuters
Ägaren Joachim B. (th), och hans son Christian (tv) på plats i sitt restaurangkök.

Tyska hälsomyndigheter granskar nu restaurangen Kartoffelkeller i Lübeck där flera av de som insjuknat av ehec-bakterier ätit.

Misstanken om att hamnfestivalen i Hamburg låg bakom ehecutbrottet har avskrivits.

Utredare försöker i sin jakt på källan till ehecutbrottet spåra leveranser som gjorts till restaurangen, där 17 gäster insjuknat efter att ha ätit kött och sallad, skriver nyhetsbyrån AFP.

– Jag har ingenting att dölja, jag är säker på att allt är i sin ordning, säger ägaren till restaurangen till Bild Am Sonntag.

Personalen fortfarande frisk

Inspektörerna har undersökt köket och tagit avföringsprover från de anställda. Ingen i personalen har dock blivit sjuk, trots att de ätit samma mat som gästerna.

Restaurangen köper livsmedel från en grossist i Mölln som i sin tur beställer från den centrala matmarknaden i Hamburg – varifrån flera fall av ehec har rapporterats.

Hälsomyndigheter har avskrivit misstanken att ehecutbrottet startade på den stora hamnfestivalen i Hamburg den 6-8 maj.

Ehecutbrottet har kostat minst 19 människor livet, varav en i Sverige. Över 1 700 har insjuknat internationellt.

TT

Publicerad: