Kropp hittad i Gävle - tros vara försvunnen kvinna

avTT

Foto: Roger Nilsson/TT
Kvinnan hittades i går i ett område utanför Gävle.

Polisen bekräftar att en kropp som kan vara den försvunna, troligen mördade, Avestakvinnan har hittats utanför Gävle.

– I nuläget är vår bedömning att det är henne vi har hittat. Men hon är ännu inte identifierad, säger Olof Norgren, spaningsledare.

Kroppen hittades under fredagseftermiddagen efter spaningsarbete utefter E4, utanför Gävle. Enligt polisen ska det inte röra sig om ett tips.

– Vi anträffade henne vid 14:30 i går efter uppgifter som framkom under förundersökningen, säger Olof Norgren.

Kvinnans man greps under förra veckan i Slovenien misstänkt för mordet och polis och frivilliga har sökt efter kvinnan. Enligt Aftonbladet ska en gps i den misstänkte mannens bil ha hjälpt polisen att hitta kroppen, men detta är inget som polisen vill bekräfta för TT.

– Jag kan inte bekräfta det, säger Olof Norgren.

Bättre utredningsläge

Polisen säger att utredningsläget nu ser betydligt bättre ut, då de har en kropp. De hoppas snart ha kunnat reda ut dödsorsaken och hoppas kunna identifiera kvinnan i nästa vecka.

– Jag tror att vi kommer kunna identifiera henne till veckan, det kommer att ske i samband med rättsläkarundersökningen, säger Olof Norgren.

Sökandet efter kvinnan inleddes den 11 februari av polisen. Kvinnans man är sedan förra veckan häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Det finns uppgifter i utredningen som pekar på att hennes man har utsatt henne för ett brott, säger Olof Norgren.

Sinnesundersökning väntar

Vid gripandet var mannen tillsamman med parets dotter. Dottern, som är i förskoleåldern, ska vara tillbaka i Avesta där hon är omhändertagen av sociala myndigheter. Även den misstänkta mannen ska vara tillbaka i Sverige, och för honom väntar en så kallad liten sinnesundersökning, rapporterar DN.