Nyheter

Mamma och barn slets ur bil under väpnat rån

Av: 

Sarah van der Stad

NYHETER

Under vapenhot slets en kvinna ut ur en bil som stod parkerad på Djursholms torg på fredagskvällen. Hon hann precis få ut sin bebis ur baksätet innan rånaren körde från platsen i riktning mot E18.

Strax innan klockan 22 hade två personer gripits i Tullinge utanför Stockholm.

Strax innan klockan 20 på fredagskvällen gick mannen fram till den parkerade bilen, en Audi Q7, på Djursholms torg i Danderyd. Han ska ha hotat kvinnan som satt i bilen med något typ av vapen och sedan slitit ut henne.

– Hon skriker då att hon har en bebis i baksätet. Hon får ta ut bebisen och sedan kör personen i hög fart därifrån, säger Albin Näverberg, informatör vid polisens ledningscentral i Stockholm.

Kvinnan hann inte uppfatta vilket typ av vapen den misstänkte hotade henne med.

Sköt mot förövarna

Under kvällen fick Aftonbladet in uppgifter om att rånaren skulle befinna sig söder om Stockholm och att polisen försökte lokalisera bilen via en läsplatta som låg kvar i bilen. Vid klockan 21.30 meddelade polisen att bilen upptäckts i Tullinge utanför Stockholm. Då satt det två män i bilen.

När polisen skulle stoppa bilen försökte föraren köra på en eller flera poliser som därför sköt mot bilen. Ingen ska ha skadats och händelsen kommer att utredas.

Sprang från platsen

De två misstänkta männen försökte fly genom att köra in på en parkväg.

– När de kör in på en parkväg väljer de att lämna bilen och springa från platsen, säger Albin Näverberg.

Inledningsvis greps en person. Ytterligare två greps i närområdet efter att de sprungit från bilen. En av de som greps frigavs dock på en gång då det visade sig vara ett vittne.

En förundersökning gällande grovt rån har inletts.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert: