Misstanken: Pojke våldtog flicka på skolgård

Av: Gustaf Tronarp

Publicerad:
Uppdaterad:

En pojke misstänks ha våldtagit en flicka på en skola i Alvesta kommun.

De inblandade är i 10-årsåldern.

– Personen som ska ha blivit utsatt för detta kommer att förhöras. Sedan får vi se hur vi går vidare, säger åklagaren Anna-Karin von Schoultz till Aftonbladet.

Händelsen ska ha ägt rum utomhus vid en skola Alvesta kommun i mitten av oktober, utanför skoltid. Ärendet betecknas som våldtäkt mot barn.

Eftersom både den misstänkte och offret är i 10-årsåldern genomförs utredningen enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare.

Åklagare Anna-Karin von Schoultz leder arbetet. Hon förnekar de tidigare uppgifterna om att det skulle röra sig om två misstänkta.

– Det är en utredning som är igång och den riktar sig mot en person, säger hon.

– Vi ska höra personen som misstänks ha blivit utsatt för detta och personer runtomkring. Sedan får vi se vad vi gör efter det och om brottsrubriceringen håller.

Ska ta reda på vad som hänt

Men oavsett vad utredningen landar i kommer ärendet inte att få något rättsligt efterspel. Detta eftersom den misstänkte inte är straffmyndig.

– Syftet med en sådan här utredning är att klarlägga vad som har hänt. Sedan får vi utifrån det titta på om det finns behov av hjälp och stöd från samhällets sida, säger Anna-Karin von Schoultz.

Hon beskriver fallet som ovanligt.

– Det är verkligen inte något som vi hanterar speciellt ofta.

”Måste känna oss trygga”

Pojken ska ha utsatt jämåriga för övergrepp tidigare. Föräldrar som har hört av sig till Aftonbladet är kritiska mot skolans agerande. Enligt dem har skolledningen agerat passivt. Vissa beskyller till och med skolan för att ha försökt dölja det inträffade.

– Detta får inte tystas ner, vi måste känna oss trygga med att lämna våra barn i skolan, säger en förälder.

Enligt åklagare Anna-Karin von Schoultz har det gjorts en polisanmälan om sexuellt ofredande. Den utredningen lades dock ner

Aftonbladet har sökt företrädare för skolan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN