Martin, 25: Kan hålla uppe värdet på lägenheten

Uppdaterad 2015-04-24 | Publicerad 2015-04-23

Martin Modin och hans sambo Josefin Lindberg amorterar redan på sin nyköpta lägenhet.

Martin Modin och hans sambo Josefin Lindberg var beredda på ett krav och amorterar redan på sin nyköpta lägenhet.

Men Martin välkomnar ändå Finansinspektionens vändning.

– Det kanske kan gynna en när man säljer, säger han.

Driftteknikern Martin Modin, 25, har nyligen köpt en tvåa på 55 kvadratmeter i Sundsvall med sin sambo Josefin Lindberg, 24.

Martin tror att han och Josefin kan gynnas av att Finansinspektionen inte går vidare med förslaget om att införa ett amorteringskrav.

Het marknad

– Jag kan tänka mig att det kommer att hålla uppe värdet på lägenheten på ett annat sätt än om det hade blivit ett amorteringskrav. Det kanske kan gynna en i nästa steg när man säljer, säger han.

Hotet om ett kommande amorteringskrav har enligt flera bedömare lett till stigande priser på bostadsmarknaden – så även i Sundsvall, tror Martin Modin.

– Marknaden här i Sundsvall har känts väldigt het, vilket gjort att det blivit tuffa budgivningar. Vi är glada att vi lyckades ro hem en budgivning till slut. Vi har nog varit med i åtminstone tre budgviningar innan vi vann en.

”Banken förberedde mig”

Skulle det ändå bli ett amorteringskrav till slut är Martin Modin och Josefin Lindberg beredda. De amorterar redan drygt 2 000 kronor i månaden.

– Min bank förberedde mig på ett kommande krav, så att det inte skulle bli några stora plötsliga förändringar, säger Martin Modin.