Par begärs häktade för Brommabomben

avEbba Thornéus

De unga paret som under fredagen greps och anhölls misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har begärts häktade på sannolika skäl.

Det uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Båda nekar till brott.

På söndagsförmiddagen har förhör hållits både med mannen och kvinnan i närvaro av deras respektive offentliga försvarare skriver Åklagarmyndigheten i pressmeddelandet.

Det var vid 14-tiden i fredags som polisen larmades till hotellet i Bromma i västra Stockholm efter larm om misshandel.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det en hotellstädare som ringde polisen efter att ha uppmärksammat ett bråk i ett av rummen.

Begärs häktade

En kvinna i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern befann sig i rummet där poliserna enligt uppgift även påträffade en väska med en kraftig bomb.

Både mannen och kvinnan greps i samband med händelsen och anhölls senare på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Och på söndagen begärdes de häktade på sannolika skäl av jouråklagare vid Solna tingsrätt.

Paret har belagts med restrektioner då det finns risk att de kan undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning.

Förhandling väntas ske under måndagen uppger Åklagarmyndigheten.

Den misstänkte mannen har ett brottsförflutet då han flera gånger dömts för ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen samt hot mot tjänsteman.

Dömd för narkotikabrott

Den misstänkta kvinnan har också tidigare dömts för narkotikabrott.

Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om en kvinna som arbetat på flera nyhetsredaktioner. För några år sedan gjorde hon en kortare praktik på Aftonbladet.

Under det senaste året ska hon enligt egen utsago varit anställd i Norge.

– Kvinnan har aldrig varit anställd som journalist på Aftonbladet. Hon gjorde en kortare praktik under sin utbildning och skrev ett fåtal artiklar under sin tid på redaktionen, säger Aftonbladets redaktionschef Michael Poromaa.

Så jobbar polisens bombtekniker 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM

Bromma

AB Voice