Hus och hem

Snygg balkong – hela vintern

Av: 

Micaela Nordberg

NYHETER

5 blommor som klarar frosten

Nu är det dags att rensa i balkonglådan och ersätta sommarblommorna med vinterhärdig höstfärging.

Vår expert Paul Larsson tipsar om hur du lyckas.

Att smycka sin balkong med växter går på ett kick och du behöver varken gröna händer eller en tjock plånbok. Det enda du behöver för att få lite grönska är planteringsjord, spade, balkonglåda eller kruka – och givetvis växter.

Inför vintern är sortimentet visserligen inte så stort men det som finns kan lätt göras lite roligt genom att samplantera med andra växter, eller genom att skapa lite myskänsla med en ljusslinga som inte bara lyser upp utan är vacker att se på.

– Hösten är den enklaste tiden att plantera växter på. Du behöver inte vattna speciellt mycket och ingen gödning krävs. Växterna sköter sig nästintill sig själva, säger Paul Larsson.

Rotdelen neråt

Det viktigaste är att man lägger ett lager med lecakulor i botten av krukan/balkonglådan (cirka en tredjedel av djupet) innan men fyller på med planteringsjord. Plantera växterna med rotdelen neråt och avsluta med att vattna.

– Vänta bara inte för länge med att ge dig ut till din närmaste handelsträdgård. Många har redan tagit på sig trädgårdshandskarna och börjat påta på balkongen, säger Paul Larsson.

ANNONS

Upp till 25% på solskydd för alla hudtyper - MEDS

Extern länk från MEDS

Beställ här

Fem vintergranna växter för balkongen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Hus och hem

LÄS VIDARE

Bosse Rappnes bästa tips för sommarblommor i balkonglådan

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem

Trädgård