Snygg balkong – hela vintern

NYHETER

5 blommor som klarar frosten

Nu är det dags att rensa i balkonglådan och ersätta sommarblommorna med vinterhärdig höstfärging.

Vår expert Paul Larsson tipsar om hur du lyckas.

Foto: Klarar kylan Vinterbär är vackra i kruka eller balkonglåda.

Att smycka sin balkong med växter går på ett kick och du behöver varken gröna händer eller en tjock plånbok. Det enda du behöver för att få lite grönska är planteringsjord, spade, balkonglåda eller kruka – och givetvis växter.

Inför vintern är sortimentet visserligen inte så stort men det som finns kan lätt göras lite roligt genom att samplantera med andra växter, eller genom att skapa lite myskänsla med en ljusslinga som inte bara lyser upp utan är vacker att se på.

– Hösten är den enklaste tiden att plantera växter på. Du behöver inte vattna speciellt mycket och ingen gödning krävs. Växterna sköter sig nästintill sig själva, säger Paul Larsson.

Rotdelen neråt

Det viktigaste är att man lägger ett lager med lecakulor i botten av krukan/balkonglådan (cirka en tredjedel av djupet) innan men fyller på med planteringsjord. Plantera växterna med rotdelen neråt och avsluta med att vattna.

– Vänta bara inte för länge med att ge dig ut till din närmaste handelsträdgård. Många har redan tagit på sig trädgårdshandskarna och börjat påta på balkongen, säger Paul Larsson.

Fem vintergranna växter för balkongen

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård