”Vi vet att vi finns där för varandra"

NYHETER

Tony Widerberg chattade med läsarna om ingripandet och vad som hände efteråt

Tony Widerberg säger: Hej, nu är jag här, det är bara att sätta igång!
ramel säger: hur käns det att vara hjälten för i dag
Tony Widerberg säger: Det känns stort. Och jag känner mig otroligt hedrad.
D. Bölja säger: Jag har egentligen ingen fråga. Jag vill bara berömma och tacka dig för din otroliga insats. Jag blir så glad när jag märker att det finns fina människor i det här helvetet till värld vi lever i. Önskar jag hade hälften av ditt mod och civilkurage. Om fler människor vore som du så skulle den här världen vara mer som en himmel än ett helvete. Grymt bra gjort!! Kärlek och respekt!!
Tony Widerberg säger: Tack så jättemycket, det värmer verkligen.
Sandra säger: Visste du direkt vad du skulle göra eller stod du och funderade först?
Tony Widerberg säger: Jag reagerade bara. Jag hann inte tänka på vad jag skulle göra eller hur, jag bara visste att jag skulle få bort honom från kvinnan.
Mikaela säger: Hej. Blev du inte rädd?
Tony Widerberg säger: Jo, det kom efteråt när jag insåg vad som hade hänt. Och när jag fick höra att han hade en yxa i ryggsäcken. Det var då chocken kom. Jag höll på att ramla ihop, jag blev alldeles skakig då.
Felicia säger: Hej Tony! Kram och stort tack till dig för ditt civilkurage. Men jag undrar - känns det inte lite frustrerande att hyllas som hjälte för något som i själva verket är ganska självklart? Jag kan inte tänka mig den människa som INTE skulle ingripa. Har samhället blivit så apatiskt att naturliga ingripanden inte längre är självklara? Jag blir fan mörkrädd. Ta hand om dig, och keep up the good work!
Tony Widerberg säger: Jag har väl funderat på det där med just hjälte och så. Jag gjorde det som jag kände att jag var tvungen att göra. Det var självklart för mig. Tyvärr är det så att folk reagerar inte alltid. Man kanske behöver visa att det är ok att ingripa. Och det kan ju vara farligt också att ingripa.
jonna säger: Hur kände du när du förstod att du hade räddat livet på en nästan söndermisshandlad kvinna?
Tony Widerberg säger: Det kändes jättebra. Jag var jätteorolig, jag visste ju ingenting om hur det hade gått med henne. Det kändes väldigt bra att få bekräftat att hon faktiskt levde. Det var bara skönt att få veta att det gått bra.
säger: Har du någon kontakt med kvinnan?
Tony Widerberg säger: Ja, det har jag. Men hon står ju inte i skuld till mig på något sätt och måste ringa ochså. Det är mest när känslorna kommer, då känns det bra att vi kan ringa och prata och så. Vi har fått en väldigt bra relation och det känns bra att veta att vi finns för varandra.
Linda säger: Hej Tony! Jag blev djupt imponerad av ditt mod! Hur mår du i dag? Har du sviter efter händelsen? Hälsningar, Linda
Tony Widerberg säger: Ja, det har jag ju. Jag är väldigt vaksam, speciellt när jag är ute med mina barn. Sedan reagerar jag på allt som låter konstigt, allt som inte låter normalt. Om man sitter och tittar på tv och något låter konstigt ute, då reagerar jag direkt. Men jag försöker ta med det positiva av det här och inte låta rädsla eller ängslan styra mitt liv. Då skulle det bli ett handikapp istället.
4p4 säger: hur mår hon idag?
Tony Widerberg säger: Fysiskt mår hon bra. Det som varit det svåraste är den psykiska biten, att komma tillbaka och lita på sin omgivning. Och nu rivs allt upp faktiskt, i och med "Svenska hjältar". För henne blev det jättestarka känslor, vi har pratat mycket de senaste dagarna.
Danne säger: Vad gjorde han när du ingrep?
Tony Widerberg säger: Det första var att attackera mig med armeringsjärnet. Men i och med att jag hade honom i nacksvingsgrepp kunde han bara slå mig över benet. Men han gjorde ju ganska stor skada. Efter en stund så gav han sig och ställde han sig helt passiv vid sidan av.
nelly säger: hej hej vad sa polisen om det
Tony Widerberg säger: De som kom ville först och främst veta hur mycket han slagit henne. Vi hade ett kort förhör, sedan åkte de och tog med honom. De berömde mig inte just då, men sedan fick jag ta emot ett diplom av polischefen. Det var jätteroligt att få träffa honom, han visade verkligen sin uppskattning.
Hasse säger: Vad hände efteråt har du inte fått några hotelser?
Tony Widerberg säger: Nej, det har inte varit något som helst efterspel på det viset.
Ellie säger: Hur var det att träffa Mikael Nyqvist?
Tony Widerberg säger: Det var fantastiskt roligt. Han är en underbar människa och det var verkligen stort. Han gratulerade mig och berättade hur mycket han beundrade det jag gjort och så. Han skulle iväg nånstans men tog sig ändå tid och jag får ju en chans på söndag också.
Moderator säger: Sista frågan är ingen fråga utan två hyllningar. Många läsare känner som Emma och hänke!
Emma säger: Vill inte fråga något,skulle bara vilja tacka dig för ditt ingripande!Känns skönt att veta att det inte är slut på människor som bryr sig:-) Jättekram till dig,hälsar Emma från Uppsala
hänke säger: Hej Tony, Bara en sak o säga. DU ÄR EN HJÄLTE, STÖRRE ÄN TRE KRONOR HOCKEY. Större än den största.
Tony Widerberg säger: Tack, jag är jätterörd av det ni säger. Tack, tack, tack.
Moderator säger: Stort tack Tony Widerberg och till alla som ville chatta!