Huvudroll i sin egen film

NYHETER

Isabella ljuger för att få skådisjobb. Martina Haag behövde inte ens visa sin CV.

Foto: Martina Haag i filmen "Underbar och älskad av alla".

Det var regissören Hannes Holm som själv frågade om Martina Haag ville spela huvudrollen i "Underbar och älskad av alla". De hade jobbat ihop i tidigare, bland annat i "Adam & Eva".

– Till skillnad från många andra regissörer är han väldigt snäll. Han säger "Bra, Martina! Om du kommer i håg repliken nästa gång så blir det ännu bättre?", säger Martina Haag, 43 år.

"Bra koll på karaktären"

Ett visst mått av undfallenhet från regissörens sida är på sin plats när huvudrollsinnehavaren både skrivit manus och boken som filmen baseras på.

– Jag hade ju rätt bra koll på karaktären. Det gjorde att jag hela tiden hade täckning för mina invändningar. Som skådis brukar man inte ha så mycket makt om man inte heter Angelina Jolie, säger hon.

Kassasuccé

Boken har sålts i 150 000 exemplar och allt talar för en kassasuccé.

Martina Haag skriver redan på sin nästa bok, men om det blir en till film är för tidigt att säga.

– Först ska jag se om det blir en bra bok, eller, för att göra en dålig liknelse - man måste gå ut och käka med killen ett par gånger innan man skaffar barn.

I "Underbar och älskad av alla" möter publiken Isabella, en 30-någonting singel som ljuger i sin CV för att få fart på karriären.

– Jag är inte säker på att jag lämnar henne ännu. Det finns en viss risk att hon också dyker upp i nästa bok, säger Martina Haag.

Martinas CV:

Louise Jacobson (.se)