Nya brösten blev för små

NYHETER

”Läkaren blandade ihop mig med en annan patient”

1 av 2 | Foto: KRISTINA, 37: JAG ÄR FÖRNEDRAD Kristina ville att brösten skulle bli två-tre storlekar större. Men när svullnaden efter operationen hade lagt sig var skillnaden obetydlig - och hon tror att hon blev förväxlad med en annan patient. ”Det stod en annan kvinnas namn på kvittot”, berättar hon.

Kristinas bröst skulle bli flera storlekar större.

Men efter operationen såg de likadana ut.

Nu frias läkaren från ansvar.

Kristina Andersson, 37, hade sett fram emot bröstförstoringen i flera år.

- Efter att ha ammat två barn ville jag göra en utfyllnad. Men när allt var klart kunde jag ha samma behå som tidigare, berättar hon besviket.

Tre år har gått sedan hon åkte från Hudiksvall till Falun för att göra ingreppet. Eftersom den privatpraktiserande läkaren begärde det hade hon även skickat bilder på hur hon ville att brösten skulle se ut i förväg.

Var nöjd i början

Önskemålet var att behå-storleken skulle bli två-tre gånger större. Till att börja med var Kristina nöjd, men när svullnaden efter operationen hade lagt sig tyckte hon att det goda resultatet var helt borta. Nu är hon säker på att läkaren blandat ihop henne med en annan patient.

- Det stod en annan kvinnas namn på kvittot. Och narkosläkaren kom med fel journal till operationen innan han gick i väg ut och bytte, säger hon.

Kostade 30 000 kronor

Men Falu tingsrätt ger läkaren rätt. Han kommer inte att behöva betala tillbaka de nästan 30 000 kronor som operationen kostade.

Läkaren skriver att han aldrig kan lova en viss kupstorlek i förväg. Han bedömde också att Kristina har en ovanligt hård vävnad och därför förlorade extremt mycket blod under operationen. Trots de medicinska förutsättningarna blev resultatet enligt läkaren ”ungefär motsvarande det Kristina Andersson hade önskat sig”. Men åt det påståendet fnyser hon.

- Han har totalförnedrat mig. Det känns bedrövligt att han inte behöver ersätta mig för operationen. Men i rättssalen satt bara män, jag är säker på att det var avgörande, säger hon.

Läkaren vill inte kommentera domen.