Kvinna omkom i tågolycka i Ånge

NYHETER

Lyssnade på musik och hörde inte tåget

En kvinna omkom vid en tågolycka på stationen i Ånge på torsdagsmorgonen.

Kvinnan hade på sig hörlurar och var på spåret när olyckan skedde.

- Ambulanspersonal och räddningspersonal var snabbt på plats men kunde inte rädda kvinnans liv, säger vakthavande befäl, Tommy Nygren, på Västernorrlandspolisen till aftonbladet.se

Det var just efter klockan nio när ett tåg från Östersund rullade in på stationen Ånge.

Kvinnan kröp då under bommarna och skulle gå över spåret. Men kvinnan, som är i 30-årsåldern, lyssnade på musik i hörlurar och hörde aldrig tåget som körde i 30-35 kilometer i timmen när när hon hamnade under tåget, enligt vittnesuppgifter till polisen.

Lokföraren tutade ett flertal gånger för att få kvinnans uppmärksamhet men han fick aldrig kvinnan att se att tåget komaa. Utan hon blev påkörd och drogs in under tåget och följde med ett 20-tal meter under vagnarna innan föraren fick stopp. Kvinnan omkom omedelbart av de skador hon ådrog sig, trots att ambulans snabbt var på plats.

Kvinnan har ännu inte kunnat identifierats.

Polisen har därför inte kunnat finna några anhöriga.

Enligt polisen är det ännu oklart varför kvinnan skulle krypa under bommarna och ut på spåret. Men enligt Sundsvalls Tidnings nätupplaga kom kvinnan från vänthallen och skulle av allt att döma åka mot Sundsvall och för att hinna med tåget kröp hon under bommarna.

Enligt Dagbladets nätupplaga chockades lokföraren av händelsen och får nu hjälp av psykolog för att bearbeta den tragiska olyckan.

Jörgen Källström