”Det lät som en bomb - det blev panik på gatan”

NYHETER

Svenske Darjan, 21: Jag känner mig fortfarande uppskakad - tänkte på ”11 september”

Svenske Darjan Milojkovic bor en gata från huset som träffades av planet.

Han var på väg hem från skolan när han blev vittne till kraschen.

– Jag tänkte direkt på 11 september, säger han till Aftonbladet.

21-årige Darjan Miljokovic hade nästan kommit ända hem när han såg något svischa förbi ovanför. Det visade sig vara ett litet plan.

– Jag tyckte det lät som fyrverkerier.

Han förstod på ljudet att något måste vara fel med motorn.

Sedan kom kraschen.

– Det lät som en bomb, säger han.

– Jag tänkte direkt på ”11 september”, men sedan tänkte jag att planet nog var för litet för att det skulle vara en terrorattack.

Det blev panik på gatan, människor började skrika ”11 september”. Delar från huset föll ner och folk sprang för att rädda sig undan.

– Jag känner mig fortfarande uppskakad, säger Darjan Miljokovic. Det är väldigt overkligt att det händer så nära.

”Det kom kraftig rök”

Fredrik Johansson såg röken från sitt vardagsrumsfönster i närheten.

– Vi såg hur det kom kraftig rök från huskroppen, säger han till aftonbladet.se. Vi slog på en lokal tv-kanal och fick reda på vad som hänt.

– Jag var inte här under 11 september och har inga speciella minnen från det, men det är klart man tänker på det och människorna som var där, säger Fredrik.

”Flög rakt in i huset bredvid”

En amerikansk kvinna berättar för Sky News att hon satt på 36.e våningen i ett höghus när hon såg ett litet passagerarplan köra in i huset bredvid.

- Planet tappade höjd och tippade åt höger. Sedan flög det in i huset bredvid, säger hon till Sky News. Kvinnan berättar för Sky News att hon talade i telefon i sin lägenhet på 36:e våningen i huset bredvid det som blev träffat av planet.

- Jag såg ett litet vitt plan på himlen. Helt plötsligt började det tappa höjd och tippa åt höger. Sedan rätade det upp sig och försvann bakom mitt hus och flög i huset bredvid.

Anna Lindström, Daniel Wiklander, Annsofie Näslund