John friade på Söderstadion

NYHETER

”Matchen minns jag inte”

Foto: John friade till Gitte framför publiken på Söderstadion.

Det var en kall oktoberdag och Hammarby spelade säsongens sista hemmamatch.

Jag började som publikvärd i mars 2003 och på den allra första matchen lade jag märke till John (också publikvärd), som tittade tillbaka och efter lite småprat under första halvan av säsongen tyckte vi att det var dags att ses utanför arenan.

Det klickade direkt och efter den dagen har vi knappt varit från varandra.

Den där kalla

oktoberkvällen när jag längtade hem till värmen var inget speciellt att minnas i sig. Jag var trött och undrade var John höll hus, för han var inte med på vårt möte innan matchen.

Efter ett tag kom han bort till mig där jag stod i ena hörnet arenan, på min plats vid hörnet södra/västra läktaren. Han bad mig titta på storbildsskärmen vilket jag egentligen inte hade någon större lust med. Jag trodde ju han menade de vanliga tränarintervjuerna som sänds före match och som jag inte kände för just då..... Jag tittade i alla fall upp och där var han!

Samtidigt "knuffades" vi

en bit ut på plan, John gick ned på knä framför mig med en ask ringar i handen samtidigt som frieriet gick ut på storbildsskärmen. Jag fattade ingenting och kommer inte ihåg vad han sa mer än det sista "....så därför undrar jag om du vill gifta dig med mig?"!!

Jag kände hur jag blev alldeles varm och samtidigt som speakern sticker mikrofonen under näsan på mig säger jag strålande lycklig" JA" och detta utlöser ett vilt jubel från hela klacken.

Matchen minns jag inte

men jag tror inte att jag gjorde det bästa jobbet den matchen, jag tittade nog mer på ringen än på publiken/fotbollen.

Ytterligare en överraskning var att John hade tänkt på att be min då 10-åriga dotter komma till matchen så hon fick, tillsammans med en moster, se mammas förlovning. Det tycker jag var så otroligt kärleksfullt och omtänksamt!

Förlovning

Läs också:

Gitte