Oj, det luktar pyton på toa

1 av 3 | Foto: TOA-BOA? Nej det var ingen boaorm, men däremot en två meter lång pytonorm som skrämde slag på Bente Mørch när hon lyfte toalettlocket i går kväll. Ormen försökte att bitas, men fångades och drogs upp av en bilbärgare. Den objudna gästen placerades i en kasse. Nu ska den skickas till djurparken.
NYHETER

Bente Mørch lyfte toalocket-och hittade en två meter lång objuden gäst.

Pytonormen hade tagit sig upp genom avloppet.

-Tänk om jag hade satt mig på toan. Och fått en orm i ", säger hon till VG.

Först trodde hon att det var hennes 16-åriga tvillingsöner som skämtat med henne.

-Efter att jag slängt på locket igen ringde jag min ena son. De gillar att skoja med mig. Han förstod ingenting av det jag sa. När han kom över fick han också en chock av ormen, säger Bente Mørch.

Upp genom avloppet

Den två meter långa diamantpytonormen som låg ihopringlad i toaletten i lägenheten i norska Kristiansand var nämligen helt på riktigt.

-Ormen har kommit upp genom avloppsystemet. Hon som äger lägenheten har i vilket fall inte placerat den där, säger polisen Arne Arnesen till VG.

Bilbärgaren Ole Petter Hermansen, som brukar ställa upp och fånga bortsprungna hundar, fick åta sig det ovanliga uppdraget att föra bort den objudna toagästen.

-Det gick bra. Den försökte att sticka tillbaka samma väg den kom, men då var det bara att hala in den tills jag såg huvudet, säger han till VG.

Fick förklara

När han var klar kunde Bente Mørch äntligen pusta ut. Även för grannarna blev gårdagen dramatisk.

-Jag var ju tvungen att förklara vad som var tokigt med min toalett när jag sprang över till grannen för att få låna deras. Det var helt galet här inne ett tag, fullt med folk, säger Bente Mørch.

Ormens framtida öde är ovisst. Den satt i natt inspärrad hos ormfångaren i väntan på besked om djurparken kan ta emot den.

Johan Edgar