Man skjuten till döds i Malmö

NYHETER

Malmö

En man sköts natten till lördagen ihjäl på en gata i Malmö. Mannen satt i en bil när han sköts genom framrutan.

- Mannen var passagerare i bilen. Han sköts framifrån, genom vindrutan, med ett skott, säger Anders Kristerson, inre befäl vid kriminaljouren i Malmö till TT.

Polisen fick en halvtimme före midnatt larm om att en skjuten man fanns i en bil i korsningen Ystadsvägen-Lantmannagatan, i närheten av Aurahallen.

När polispatrullen kom fram fanns varken offer eller gärningsman på platsen.

Bilens förare har i polisförhör sagt att offret, när han träffats, bad att få bli körd till sjukhus. Föraren körde till Universitetssjukhuset Mas där läkarna inte lyckade rädda den skjutnes liv.

Enligt Sydsvenskans nätupplaga har föraren sagt att skytten klivit fram helt oprovocerat och skjutit när bilen saktade ner på en för föraren okänd gata i Malmö.

Men polisen är skeptisk till den historien. Den skjutne, en 25-åring från nordöstra Skåne, är välkänd för polisen sedan tidigare.

Snarare handlar det om en uppgörelse med kriminella förtecken, tror Anders Kristerson.

Om det finns några andra vittnen till händelsen eller vad bilföraren i övrigt berättat i förhör vill polisen med hänvisning till förundersökningssekretessen inte uppge.

Bilen som offret och hans kamrat åkte i ägs av en tredje person. Den är beslagtagen för teknisk undersökning.

Polisen har ingen misstänkt gärningsman. Kristerson vill inte uppge om bilföraren lämnat något signalement på den beväpnade mannen.

Ett stort område kring brottsplatsen vid Aurahallen spärrades av och finkammades under natten av polisens tekniker.

TT