Promoe vill att alla ska lyssna

NYHETER

Promoe pratar ut om den kollektiva skulden. På skiva, i media och på Trädgår’n i kväll.

Foto: Promoes turnépaket består av hela Malmös största killgäng, eller familj som de gillar att kalla sig. Timbuktu och Magnus Tingsek med flera värmer upp på Trädgår n i kväll.

”White man’s burden” har fått några sågningar, vilket Promoe ödmjukt påtalar. Och publiken han mött hittills på turnén har inte lärt sig låtarna.

– Det gör mig lite nervös, säger Promoe, men vid närmare eftertanke har det varit likadant på de första konserterna efter hans två tidigare solo-släpp.

Han vill att de ska lyssna.

På ”White man’s burden” är han lika politisk som vanligt. Det handlar om rasism och sexism, men den här gången är låtarna mer genomtänkta.

– Det som är svårast att skriva om är det mest elementära, det alla vet om orättvisorna i världen. Det måste jag säga på ett sätt så folk hajar till, säger han.

Får du fram ditt budskap live?

– Ja det tror jag. Folk kanske inte lyssnar lika ingående som på skivan, men jag tror att den upproriska och positiva vibben från scen fyller en funktion, säger han.

Tidigare har han inte ställt upp på så många intervjuer, eftersom media är full av budskap han ogillar, men han kanske har ändrat sig lite.

– Intervjuer kan vara viktiga för att få ut budskapet på skivan. Det kan vara svårt att bli hörd om man hela tiden står utanför, säger han.

Louise Jacobson, Punkt SE