”Hon låg precis utanför mitt fönster”

NYHETER

Chockade studenter berättar om nattens dödsfall

Dödsstörtningen från studentskrapan i Skövde har chockat de boende studenterna.

Flera blev vittnen till tragedin.

– Hon låg precis utanför mitt fönster, säger ett vittne till aftonbladet.se.

Under dagen håller studentkåren i Skövde extraöppet. Många av de boende i det 18 våningar höga studentbostadshuset har behov av att prata om nattens händelse då en 15-årig flicka föll från en av lägenheterna och dog.

– Jag var vaken när det hände. Jag var uppkopplad på datorn, berättar en 20-årig student, som vill vara anonym, för aftonbladet.se.

Hörde en duns

– Då hörde jag en duns. Först tänkte jag att någon hade tappat något men efter någon minut gick jag till fönstret och kollade ifall det var bråk eller nåt. Jag märkte att det var folk utanför.

– Hon låg precis utanför mitt fönster. Man kom verkligen mitt inpå händelsen. Hon låg precis rakt ner. Då tänkte jag "shit".

– Det var nån kille som gjorde mun mot mun-metoden. Jag trodde att hon kanske bara var medvetslös. Ambulansen kom rätt fort och polisen också.

Känns overkligt

20-åringen berättar hur polisen genast började förhöra de personer som hade samlats utanför huset, som ligger centralt i Skövde. Först senare på morgonen fick han veta vad som verkligen hade hänt.

– Jag gick in på internet och kollade nyheten att hon hade omkommit. Det känns overkligt att någon har dött och så nära också, och att jag hörde det. Det känns verkligen overkligt.

Dödsfallet är i dag det stora samtalsämnet bland studenterna i huset.

– Alla pratar ju om det. Det är hemskt. Men ingen vet vad som har hänt, säger en annan av de boende till aftonbladet.se.

Johanna Melén