USA: Staden Crandon i chock efter misstänkt svartsjukedrama

NYHETER

Villafest blev till massaker

Ungdomarna hade fest i en villa.

Då gick gärningsmannen till attack och dödade sex personer i åldern 17–20 år innan han själv sköts till döds.

Det tragiska skottdramat inträffade i det lilla samhället Crandon nära kanadensiska gränsen i nordöstra USA på söndagen.

Gärningsmannen, Tyler Peterson, var polis och jagades av sina kollegor efter dådet. I de glest befolkade trakterna dröjde det dock innan jakten tog fart.

Men frampå dagen kom resurserna: 100 polisbilar från minst sex län omringade Peterson där han gömt sig. Skott hördes och Peterson konstaterades död, rapporterade lokala medier – det var oklart om han tagit sitt eget liv.

– Det här är en väldigt tragisk händelse som är svår att förstå, sa motsvarigheten till kommunfullmäktige i Crandon, Tom Vollmar i ett uttalande.

Ett granne väcktes av skottlossningen vid tre på natten, lokal tid.

– Jag låg i sängen och undrade om det var skott. Jag hörde en runda skott till, det lät nära, troligen nära mitt hus, de andra lät som längre bort. Sedan omedelbart tjutande däck, sade grannen Marci Franz till tv-stationen WJFW.

Crandon ligger i Wisconsins glesbygd. Många i trakten har tysk eller polsk härkomst, arbetslösheten är hög, medelinkomsten låg. Trakterna är natursköna med mycket skog och Stora sjöarna nästgårds.