Två män greps med 20 kilo amfetamin

NYHETER

Männen har häktats misstänkta
för grovt narkotikabrott

De två männen som misstänks för att ha hanterat över 20 kilo amfetamin häktades i dag av Malmö tingsrätt.

Enligt åklagaren greps männen med över 20 kilo amfetamin.

Männen, en 36-åring från Landskrona och en 29-årig holländare, greps i lördags morse av länskriminalpolisens spanare.

Tillslagen ska ha skett i Svedala och i Malmö. När männen greps hade de över 20 kilo amfetamin på sig. Narkotikan var paketerad och förvarades i väskor.

– De greps utomhus. Det är allt jag kan säga. Det kan finnas andra personer inblandade i det här och därför måste vi vara försiktiga med vad vi berättar, säger Per Lidehäll kommissarie på länskrim i Skåne.

29-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. 36-årigen häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

420 kilo amfetamin

Enligt rikskriminalpolisen har cirka 420 kilo amfetamin per år beslagtagits i Sverige de senaste tre åren, fördelat på mellan 6 000 och 7 000 beslag.

– Ingen tvekan om att det här är ett stort beslag. Men det är svårt att uttala sig om hur mycket det här partiet är värt eftersom vi inte vet den exakta mängden eller halten på narkotikan, säger Ingela Sörgård.

– Men det är klart att på svarta marknaderna är sådana här mängder narkotika värda flera miljoner kronor, fortsätter hon.