Nyheter

Aftonbladets läsare rasar mot Ica

Av: 

Mia-Li Hallengren

NYHETER

"Utkräv ett stort vite"

Aftonbladet.se:s läsare rasar efter avslöjandet att Ica märker om gammal köttfärs.

Flera personer uppmanar till bojkott mot Ica.

På Aftonbladets forum har 164 läsare sagt sitt. Sveriges bloggare har ivrigt kommenterat avslöjandet. Och det är hårda ord mot Ica och andra matbutiker. Flera läsare uppmanar till bojkott mot Ica.

”Utkräv ett stort vite på detta företag och tills detta sker uppmanar jag konsumenterna att inte handla i deras butiker”, skriver Badhytten.

Bojkotta Ica

En före detta Ica-anställd är upprörd över avslöjandet. ”Min personliga åsikt är att de fyra butiker som fuskade ska utsättas för total köpbojkott som straff. Jag misstänker att det här är något som sker oavsett om det är Ica, Vivo Lidl eller någon annan butik”, skriver skriver signaturen ICA Kirre.

Efter avslöjandet är förtroendet för butikernas datummärkning mycket lågt. På Aftonbladets fråga ”Litar du på datummärkningen?” svarar 80 procent nej medan 20 procent svara ja.

”Gäller alla butiker”

För många läsare är matfusket ingen nyhet och gissar att fusket gäller de flesta livsmedelsbutiker. Signaturen Theloop skriver ”Detta är väl ingen nyhet. Alla som arbetar eller har arbetat inom livsmedelshandeln vet att ommärkning av köttprodukter är legio, alla gör detta. I min kommun Mullsjö är det inget undantag”.

”Köp svetsade förpackningar”

En annan läsare med erfarenhet i branschen bekräftar att ompaketering är vanligt och menar att det beror på att köttet fortfarande är av hög kvalitet. ”Det finns ju inga butiker som skulle sälja dåligt kött till en kund om de visste att det var det”, skriver Vlash.

En läsare har ett bra tips till de som vill vara säkra på att få köttfärs av bra kvalitet:

”Till er som fortsätter att handla på Ica rekommenderar jag att enbart köpa de köttpaket där plasten är "svetsad" och inte de paket som är packade med lös plastfolie. De svetsade paketen packas inte i de lokala butikerna utan i Västerås och (vad det nu är värt) garanterar jag det köttet inte är ompackat och gammalt”, skriver insändaren.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: