Låg knockad på fotbollsplanen

1 av 2 | Foto: Känd profil Magnus Svedlund är välkänd i Solnas idrottskretsar. När han hittades på fredagsmorgonen var han uppsvullen i ansiktet och medvetslös. Nu, en vecka senare, har han fortfarande inte vaknat.
NYHETER

Fotbollstränaren Magnus Svedlund hittades på fotbollsplanen i fredags.

Sedan dess ligger han medvetslös på sjukhuset.

– Jag förstår inte hur man kan göra så här mot en annan människa, säger hans fru Camilla.

I torsdags var fotbollstränaren Magnus ”Mankan” Svedlund, 45, ledig och hade tillbringat kvällen på den lokala puben Club 33 i Solna centrum. På fredag morgon såg två kvinnor en medvetslös man på gräsplanen på Skytteholms idrottsplats. Det var tvåbarnspappan Magnus Svedlund.

– Han var uppsvullen i ansiktet och var medvetslös, säger hans fru Camilla Svedlund.

Hon har besökt honom varje dag på centralintensiven på Karolinska sjukhuset.

Trots att det gått snart en vecka från att han hittades medvetslös har han ännu inte vaknat till medvetande.

Utreder misshandel

Den sista iakttagelsen av Magnus Svedlund gjordes på Statoil på Huvudstagatan vid midnatt då han handlade. I kvällens Efterlyst på TV 3 söker polisen personer som kan ha sett vad som hänt honom.

Polisen utreder händelsen som grov misshandel. Magnus Svedlund är en känd profil i Solnas idrottskretsar. Han har varit anställd av kommunen i 28 år och jobbar som vaktmästare och nu senast som assisterande tränare för AIK:s flickor -93 som är svenska mästare i fotboll.

På lagets hemsida är gästboken fylld av inlägg från oroliga vänner som skickat värmande ord till hans hustru och två döttrar, 14 och 17 år.

– Det känns skönt med allt stöd vi får från alla vänner till oss och Mankan, säger Camilla Svedlund.

”Är alltid positiv”

Hon har svårt att ta in vad som hänt.

– Han hade inga fiender. Han är en populär, omtyckt och välkänd profil här i Solna. Brusar aldrig upp utan är alltid positiv. Det är ett mysterium säger hon.

– Om det är någon som misshandlat honom undrar man hur de personerna mår i dag, säger hon.