Tvillingarna vet att systern är borta

Foto: Tvillingarna vet nu att deras syster är försvunnen.
NYHETER

LONDON. Tvillingarna vet att deras storasyster är försvunnen.

I sin blogg skriver Gerry McCann att de varje dag frågar efter Madeleine.

– Vi har sagt att vi inte vet var hon är.

Eftersom föräldrarna Kate och Gerry McCann är huvudmisstänkta i Madeleines försvinnande får de inte kommentera utredningen.

Men i sin blogg på den officiella hemsidan findmadeleine.com skriver pappan själv om att de genomgår en känslomässig berg-ochdalbana – samtidigt som de försöker börja leva ett normalt liv igen.

Saknar storasyster

De är övertygade om att någon där ute vet vad som hänt deras dotter som försvann för exakt fem månader sedan på Algarvekusten.

Föräldrarna har nu förklarat för de tvååriga tvillingarna Sean och Amelie att Madeleine är borta.

”De saknar sin storasyster och har vid flera tillfällen frågat var är Madeleine? Kate och jag har svarat att vi inte vet var hon är men att en massa människor letar efter henne”, skriver han.

Madeleines försvinnande har ännu inte blivit ett trauma för barnen men Gerry McCann är orolig för hur det kommer bli framöver eftersom de kommer till insikt för varje dag som går.

Samtidigt är han och Kate McCann rasande över alla läckor i pressen.

Polischef fick sparken

I går fick de veta att polischefen som leder Madeleine-utredningen har fått sparken.

Förundersökningsledaren Gonçalo Amaral, högste chef för polismyndigheten i Portimao, blev i går avstängd efter kritiska uttalanden mot föräldrarna. Han har flera gånger sagt att de försvårat utredningen och är övertygad om att paret McCann dödade dottern av misstag.

Amaral har också kritiserats för att han inte utrett en rad tips och för att brottsplatsundersökningen lämnade mycket övrigt att önska.