Ungdomsgäng överföll rånoffer två gånger

NYHETER

33-årig man nu kvar på sjukhus i Örebro

Örebro

Två gånger överföll ungdomsgäng en 33-årig man i Örebro natten till söndagen. Vid bägge tillfällena tvingades han åka till sjukhus.

På söndagseftermiddagen var fortfarande mycket oklart kring de två överfall en 33-årig örebroare råkade ut för under natten. En person sitter anhållen misstänkt för inblandning i överfall nummer två, övriga gärningsmän är fortfarande på fri fot.

Det var vid midnatt som 33-åringen befann sig i Vivalla centrum när han plötsligt blev överfallen och misshandlad av ett större ungdomsgäng och rånad på sin halskedja.

- Målsägande säger att han inte kände igen männen, säger Anders Wallin, länsvakthavande vid Örebropolisen, till TT.

Omplåstrad

Den överfallne mannen tog sig hem och ringde polis. Trots spårning med polishund hittades inte männen.

Medan 33-åring åkte till Universitetssjukhuset, USÖ, för att få sina skador omplåstrade gav sig hans sambo ut för att leta efter rånarna och när 33-åringen kommer hem igen anslöt även han.

Då inträffade nästa överfall.

- Både han och kvinnan blir nedslagna av flera personer, kvinnan får ett stick med en skruvmejsel i bakhuvudet och mannen blir nedslagen med baseballträ, säger Anders Wallin.

Anhållen

Då fördes mannen, denna gång i ambulans och i sällskap med sin sambo, till USÖ för andra gången. Där var de på söndagseftermiddagen fortfarande kvar.

Under natten anhölls en 17-årig yngling misstänkt för grov misshandel av både mannen och hans sambo.

- Om han har något samröre även med överfall nummer ett är för mig okänt, säger Wallin.

Om det rör sig om samma ungdomsgäng vid bägge överfallen är oklart.

Emma Härdmark/TT