Tidningschef brutalt mördad i hemmet

NYHETER

PC World-redaktören sköts till döds av fyra maskerade män

Tidningschefen för USA:s största PC-tidning sköts till döds i sitt hem av fyra maskerade män.

Polisen misstänker att mordet är narkotikarelaterat.

– Det är fruktansvärt när något sådant här händer, säger Lars Dahmén, vd för IDG i Sverige och som känner flera av den amerikanska tidningens medarbetare.

Vid 21-tiden i tisdags kväll bröt sig fyra maskerade män in i tidningsmannens hem i Kalifornien. Med ett skott i bröstet mördades Rex Farrance, 59, teknisk chef på den San Francisco-baserade tidningen PC World Magazine – USA:s största PC-tidning. Farrance hustru Lenore Vantosh-Farrance, 56, slogs i huvudet med en pistol.

När polisen kom till parets hem hade mördarna hunnit fly. De är fortfarande på fri fot.

Odlade marijuana

Polisen misstänker att mordet har med narkotika att göra.

– Vi har god grund för att tro att offret och hans fru innehade och, möjligen, sålde illegal narkotika, säger John Conaty, inspektör vid Pittsburgpolisen, till tidningen San Francisco Chronicle.

Han ville inte tala om vilken slags narkotika det rör sig om.

Parets son Sterling Farrance, 19, tillbakavisar anklagelserna. Han medger att han själv har odlat marijuana i hemmet, men av medicinska skäl.

– Jag har ett recept. Jag är patient. Det var medicinskt, säger Sterling till San Francisco Chronicle.

Kollegorna är chockade

Rex Farrance hade arbetat på PC World i 19 år när han mördades. Av vännerna beskrivs han som en hälsomänniska och som en älskare av rockmusik.

Kollegorna på tidningen är chockade över det brutala mordet.

– Vi är djupt bestörta av nyheten om Rex för tidiga död. Vi kommer inte bara att sakna alla hans insatser, utan också hans vänskap, säger Jeff Edman, koncernchef för PC World.

Tidningen ingår i IDG-koncernen, världens största distributör av IT-nyheter. I Sverige heter PC Worlds systertidning PC för alla.

– Jag känner många personer på den här tidningen, men inte just den här personen. Vi var över och träffade dem senast i november, säger Lars Dahmén, vd för IDG i Sverige till aftonbladet.se.

– Det är fruktansvärt när något sådant här händer. Men det verkar som om det tragiska mordet inte har något med hans jobb att göra.

Johanna Melén