Här grips han – igen

NYHETER

Stureplansprofil misstänkt för att ha drogat och våldtagit 23-åring

Han friades i samband med den uppmärksammade Stureplansvåldtäkten.

I går greps den 21-årige Stureplansprofilen igen. Tillsammans med en kamrat misstänks han ha drogat och våldtagit en 23-årig kvinna.

– Det är helt ofattbart att han gör en sån här sak en gång till, säger väninnan till det misstänkta våldtäktsoffret.

I torsdags kväll gick de båda väninnorna ut för att roa sig på stan. De började kvällen på Bar 54 vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm. Där träffade de två unga män, 21 och 26 år, kända från Stureplans uteliv. Den yngre av männen har tidigare åtalats i ett mycket uppmärksammat våldtäktsmål.

Under kvällen ska 21-åringen ha skrutit för kvinnorna om att han ägde en nattklubb. De fyra åkte senare till nattklubben Patricia.

Åkte hem till mamma

– Efter att vi fått i oss någon drink kände jag mig tung och trött i hela kroppen. Min väninna måste ha blivit ännu mer drogad än vad jag var, säger en av kvinnorna.

Enligt henne tryckte den 21-årige Stureplansprofilen upp hennes 23-åriga väninna mot bardisken, tog av henne trosorna och smekte hennes underliv.

Vid tretiden försvann de båda männen i en taxi med den 23-åriga kvinnan. Färden gick till 26-åringens mammas lägenhet vid Hornstull. Där ska de båda männen enligt polisanmälan ska ha våldtagit den nerdrogade 23-åriga kvinnan.

Framåt småtimmarna blir väninnan orolig för sin kamrat och söker henne på mobilen. Till slut svarar den 26-årige mannen i kvinnans telefon.

– Han säger att jag inte ska vara orolig och att han ska ta hand om henne.

Väninnan lyder inte hans råd utan hämtar sin kompis i en taxi klockan sex på morgonen.

”Hon skämdes mycket”

– Hon är helt förtvivlad och verkar helt borta. Det gick nästan inte att få kontakt med henne. Hon blödde från underlivet och hade fått hår bortslitet från huvudet, berättar väninnan.

Efter ett dygn uppsöker de båda kvinnorna Södersjukhusets mottagning för våldtäktsoffer, som konstaterar att 23-åringen har omfattande skador i underlivet. Personalen kallar på polis.

– Hon skämdes så mycket för vad hon råkat ut för, men hon hade kraftiga smärtor i underlivet och blödningarna ville inte sluta, säger väninnan.

Nekar till brott

I?går greps de båda misstänkta våldtäktsmännen. Den ene av dem, 21-åringen, var tidigare åtalad i ett mycket uppmärksammat våldtäktsmål i Stockholms tingsrätt. Då skulle han och en kamrat ha våldtagit en ung kvinna, men friades.

Båda männen är flitiga gäster på inneställena kring Stureplan och har vid upprepade tillfällen fotograferats för olika vimmelsajter.

Efter att förhören med männen avslutades sent i?natt, beslöt jouråklagaren att de ska fortsätta vara frihetsberövade, misstänkta för våldtäkt.

Männen nekar till brott.

Läs mer

Zendry Svärdkrona