Clintons urringning i fokus

NYHETER

Förspelet inför det amerikanska presidentvalet handlar inte längre om budgetfrågor och kriget i Irak.

Nu ligger all fokus på Hillary Clinton och hennes urringning under en tv-sänd debatt.

Det börjar hetta till allt mer inför det amerikanska presidentvalet nästa år. Just nu ligger dock inte fokus på vilka som ska bli de båda partiernas kandidater utan på någon helt annat - nämligen Hillary Cintons urringning.

Den omtalade urringningen dök upp när Hillary Clinton medverkade på kanalen C-2SPAN2 i en debatt om utbildningsfrågor. Clinton hade då på sig en rosa kavaj med en svart topp under. Och om man verkligen tittade efter noga kunde man ana konturerna av hennes byst.

Bysten hetaste samtalsämnet

Denna lilla antydan har nu blivit den senaste veckans samtalsämne i USA. Den som först uppmärksammade urringningen var Washington Posts modeskribent Robin Givhan som menade att denna bröstantydan var det samma som att se en man med öppen gylf. Sedan dess har frågan stöts och blötts i morgonshower, på diskussionsforum och på bloggar. En del menar att Clinton på detta sätt försöker väcka uppmärksamhet och anspela på sex. Andra menar att detta är ett typiskt manligt sätt att förminska kvinnor.

Nu har även Hillary Clinton själv gett sig in i debatten. I ett mejl som hon skickade ut till potentiella bidragsgivare skrev hon "att fokusera på kvinnors kroppar istället för på deras idéer är förolämpande".

Elisabet Wahl