”Moderaterna har tagit över”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-10

Thomas Östros (s): Skattesänkningar är fel medicin

Gammelmoderaterna har tagit över i regeringen.

Så tolkar oppositionen den nya utlovade skattesänkningen.

– Regeringen sätter sänkt skatt före välfärden, säger Thomas Östros, socialdemokraternas ekonomiske talesman till aftonbladet.se.

Dessutom är lägre skatter helt fel medicin, menar Östros.

Enligt honom stöds hans teori av nya siffror från Arbetsförmedlingen som vissar att jobben nu blir färre.

– Det är tydligt att regeringen missförstår läget för Sverige. Det här är bara mer av den politik som inte har lyckats. Deras politik ger inga jobb.

Ungdomsarbetslösheten ökar

– Det som behövs är stora investeringar i de långtidsarbetslösa ungdomarna. Istället har regeringen helt avvecklat alla insatser på det området. Det är ett misslyckande som gjort att ungdomsarbetslösheten har ökat.

Den nya skattesänkningen aviserades redan under moderaternas kommunkonferens i Göteborg. Östros är förvånad över att de övriga regeringspartierna nu har gått med på förslaget. Han tolkar det som att moderaterna av den gamla skolan har tagit över.

”De gamla moderaterna styr”

– Det är uppenbart att det är de gamla moderaterna som styr i regeringen.

Om socialdemokraterna vinner nästa val kommer regeringens första del av jobbskatteavdrag att behållas. Det har man redan lovat. Hur det blir med steg två och tre är oklart.

– När budgeten läggs i höst kommer vi att se hur läget är. Vi ska inte ha mer skatt än nödvändigt. Men vi prioriterar välfärden i första hand, säger Thomas Östros.

ANNONS