Någon som saknar ett plan?

En Boeing 727 står övergiven i Hanoi – ingen vill kännas vid planet

Det övergivna flygplanet är av den här typen. På bilden ett kapat inrikesplan i Afghanistan. Bilden togs i februari 2000.
Det övergivna flygplanet är av den här typen. På bilden ett kapat inrikesplan i Afghanistan. Bilden togs i februari 2000.

Drömmer du om en egen Boeing?

Kanske Air Dream ditt?

Ett sådant plan står nämligen övergivet på flygplatsen i Hanoi.

Myndigheterna i Vietnam är förbryllade. En Boeing 727 står parkerad på flygplatsen Noi Bai i Hanoi – men ingen vet vems den är.

Flygplanet flögs från staden Siam Reap i grannlandet Kambodja i slutet av förra året.

Sedan dess har det blivit kvar.

Kan tillhöra konkursbo

Planet är märkt med den kambodjanska flaggan samt logotypen Air Dream. Tjänstemännen på flygplatsen tror också att ägarna skulle kunna finnas i Kambodja, uppger BBC, ändå tycks de omöjliga att spåra.

AIr Dream finns enligt norska Dagbladet inte registrerat hos International Air Transport Association, IATA, men planet sägs kunna tillhöra flygbolaget Royal Khmer som gått i konkurs. Uppgifterna går dock inte att bekräfta.

Kan skrotas

Vill ingen kännas vid sin Boeing kommer den att skickas till skroten.

Och kanske är det där skon klämmer; att ta hand om ett stort passagerarplan kostar pengar. Enligt uppgift kan orsaken till det mystiska övergivandet helt enkelt vara att man inte vill betala några flygplatsavgifter.

Publisert: