154 döda i den spanska flygolyckan

NYHETER

Tillståndet ”väldigt allvarligt” för två av de nu 18 överlevande

MADRID. Dödstalet efter den spanska flygplansolyckan i onsdags steg på lördagen till 154 sedan en kvinna avlidit av sina brännskador, sade hälsovårdstjänstemän på lördagen.

Den 31-åriga kvinnan avled på La Paz sjukhuset i Madrid där hon behandlats för allvarliga brännskador, uppgav Madrids hälsovård i ett uttalande. Av de 19 människor som överlevde flygplanskraschen var hon en av de svårast skadade. För ytterligare två av de överlevande är tillståndet ”väldigt allvarligt”, stod det i uttalandet.

Inrikesminister Alfredo Perez Rubalcaba har tidigare sagt att 53 av de människor som omkom i onsdagens krasch har identifierats med hjälp av fingeravtryck. Resten av de döda måste identifieras med hjälp av DNA-teknik.

Den spanska regeringen har lovat att göra en fullständig utredning av orsaken till att det SAS-ägda Spanairplanet av modellen MD 82 kraschade på onsdagseftermiddagen – den värsta flygolyckan i Spanien på 25 år.

– Det är vi skyldiga offren och passagerarna. MD är en flygplanstyp som flygs för tillfället och därför är det av intresse för det globala flyget att få reda på exakt vad som hände, sade Rubalcaba.

TT-AFP