Misstänks för mord på frun

NYHETER

London/Stockholm. Här fångas Hans Kristian och Eva Rausing på film – bara veckor innan hon hittas död.

Båda till synes ostadiga på benen.

Nu misstänks Tetra Pak-arvingen för mord på sin hustru.

Foto: Hans Kristian Rausing och Eva Rausing.

Eva Rausing, 48, hittades död i London i måndags.

"Såg inte ut att må bra"

Bara veckor innan fångade en privatperson paret på film.

Videoklippet, som filmades kring 13.30-tiden en dag i början av maj, visar hur Eva Rausing har svårt att gå rakt efter att hennes make släppt av henne för att hon skulle besöka tandläkaren i stadsdelen Chelsea i centrala London, skriver Daily Mail.

– Fru Rausing såg uppenbarligen inte ut att må så bra, hon var väldigt ostadig på sina fötter och han såg ut som en fara bakom ratten. Du skulle inte vilja ha suttit i samma bil som honom, säger ett ögonvittne till tidningen.

Nu misstänks Hans Kristian Rausing, 49, för mord på sin fru.

Dödsorsaken oklar

– Vi har ännu inte kunnat förhöra Mr Rausing. Han har gripits misstänkt för mordet på henne och vi väntar nu på besked om när han är i skick att förhöras av polisen, sa kriminalinspektör Sharon Marman under förhandlingar i rättsläkardomstolen i Westminster Coroner's Court i dag, enligt The Telegraph.

En talesperson för Scotland Yard bekräftar för Aftonbladet att Hans Kristian Rausing är gripen misstänkt för mord.

– Ja det stämmer att den gripne mannen är misstänkt för mord, men vi behandlar fortfarande Eva Rausings död som oförklarad, det är ingen formell mordutredning.

Kan ha legat död en vecka

Eftersom det inte finns någon brottsrubricering i England i stil med "misstänkt för inblandning i en oförklarad död" har Scotland Yard inte haft någon annan möjlighet än att gripa Hans Kristian Rausing med brottsrubriceringen mord, förklarar poliskällor för Aftonbladet.
– Det här är alltså ingen ändring av rubriceringen, men vi har tidigare använt oss av formuleringen "gripen misstänkt för inblandning i hennes död". Men när utredarna nu använder begreppet "mord" så bekräftar vi det så klart, säger en talesperson för Scotland Yard.

Polisen misstänker att Eva Rasuing kan ha legat död i en vecka innan man hittade henne.

Vårdas fortfarande

Kroppen upptäcktes vid en husrannsakan i parets lyxbostad Cadogan Place sedan Hans Kristian Rausing stoppades i sin bil och knark hittats i fordonet.

Hans Kristian Rausing, som greps misstänkt för narkotikainnehav och inblandning i hustruns död, vårdas fortfarande på sjukhus.

Polisen har misstänkt att Eva Rausing dog av en överdos, men en första obduktion kunde inte ge några svar. Fler toxikologiska tester kommer nu att utföras för att dödsorsaken ska kunna fastställas.

Polisen har förhört anställda på Cadogan Place och går också igenom övervakningsfilmer för att fastställa när Eva Rausing senast sågs vid liv, enligt The Telegraph.

Makarna Rausing har haft drogproblem i över 20 år och de träffades första gången på en rehabiliteringsklinik i USA.