16-årig norska försvunnen

NYHETER

Polisen: "Börjar bli allvarligt bekymrade"

1 av 6 | Foto: De sista bilderna på Sigrid innan hon försvann.

Den 16-åriga norskan, Sigrid Giskegjerde Schjetne, försvann natten till i söndags.

Och nu börjar polisen bli allvarligt bekymrade.

– Vi måste ta hänsyn till att hon kan ha utsatts för brott, säger Hanne Kristin Rode, chef för vålds- och sexualbrottsenheten vid Oslopolisen till VG.

16-åriga Sigrid Giskegjerde Schjetne promenerade hem från en vän i Skøjenåsen i östra Oslo vid midnatt, natten till i söndags.

Promenaden borde ha tagit en knapp halvtimme – men Sigrid kom aldrig hem. Istället anmäldes hon försvunnen.

Hittat kläder och mobil

Tidigt på söndagsmorgonen spärrade Oslopolisen av ett område kring en närliggande förskola där man hittat spår.

– Vi har hittat skor och en mobiltelefon som är kopplade till den försvunna flickan, sa förundersökningsledaren Finn Belle till VG då.

Senare under söndagseftermiddagen hittades även en strumpa i samma område.

– Att vi hittat flera saker som tillhör flickan gör saken mer misstänkt. Det finns ingen direkt anledning till varför hon skulle ha tagit av sig sina skor och strumpor, säger Brian Skotnes vid Oslopolisen till VG.

Förskolan ligger i området mellan vännens och Sigrids hem, och under promenaden har flickan haft smskontakt med flera vänner.

– Hon har haft telefonkontakt med vänner och vi har inte fått några indikationer på att hon ska ha uppfört sig onormalt före försvinnandet, säger Brian Skotnes.

Stort sökpådrag

Sedan Sigrid försvann har så väl Röda korset som drygt 600 frivilliga deltagit i sökandet, och polisen har använt hundpatruller i jakten på fler spår.

Under tisdagskvällen skickade Röda korset dessutom ut en vädjan om extra förstärkning från samtliga Röda korsetkontor i östra Norge.

– Det är ett stort område som ska genomsökas och därför har vi bett om extra hjälp. Vi vill ha hjälp av så många som möjligt, säger Marius Wigen Andersen, operativ ledare för Röda korset till VG.

Vill få in fler tips

Allt eftersom tiden gått har polisen blivit allt mer oroliga för den försvunna flickan.

– Det har gått två och ett halvt dygn sedan det senaste säkra spåret. Vi måste ta hänsyn till att hon kan ha utsatts för något brottsligt, säger Hanne Kristin Rohde, chef för vålds- och sexualbrottsenheten vid Oslopolisen, som även betonar att polisen fortfarande vill få in fler tips från allmänheten.

Tips kan lämnas till polisens tipstelefonnummer: +47 22669966.