Kroppen hade lindats in i lakan och gömts

1 av 3 | Foto: Tia Sharpe
NYHETER

12-åriga Tia Sharps kropp var inlindad i ett lakan när den hittades gömd på vinden i hennes mormors hus.

Mormoderns sambo Stuart Hazell, 37, greps samma kväll misstänkt för mordet.

I dag framträdde han i rätten.

Tia Sharps kropp hittades i fredags i hennes mormors hus i New Addington i södra London – sju dagar efter att flickan försvunnit.

Märkbart tagen i rätten

Stuart Hazell efterlystes omgående efter fyndet och greps senare samma kväll.

Som Aftonbladet tidigare rapporterat greps också Tia Sharps mormor, Christine Sharp, 46, och dennes 39-årige granne på fredagskvällen. De släpptes mot borgen under helgen medan Stuart Hazell formellt anklagats misstänkt för mordet på 12-åringen.

I dag fick han anklagelserna upplästa för sig i rätten.

Stuart Hazell, som befann sig på en polisstation, fick via en videolänk till Camberwell Green Magistrates' Court i sydöstra London bekräfta sitt namn och födelsedatum, skriver Mirror.

Enligt den brittiska tidningen var Hazell märkbart tagen och hans röst sprack när han skulle bekräfta sin adress, på vilken flickan hittades död.

Kan ha kvävts till döds

Han misstänks ha mördat Tia Sharp någon gång mellan den 2 och den 11 augusti. När kroppen hittades på flickans momors vind var den inlindad i lakan och en soppåse, skriver Daily Mail. Enligt tidningen kan flickan ha kvävts till döds, men obduktionen av hennes kropp är ännu inte klar. I veckan väntas den återupptas. 

Det är fortfarande okänt hur den misstänkte 37-åringen ställer sig till anklagelserna. Han kommer att åtalas för mordet och på onsdag ställs han inför rätten igen. Ett nästa datum för då han ska höras i rätten är satt till 19 november.

Polisen ber nu också flickans familj om ursäkt för att det tog så lång tid att hitta hennes kropp.

"Vi älskar dig"

Trots att polisen varit i mormoderns hus vid flera tillfällen dröjde det alltså en vecka innan 12-åringens kropp hittades.

På en trottoar i närheten av mormoderns hus har hundratals blommor och kort lämnats för att hedra flickan. Hennes mamma besökte i går platsen och lämnade en lapp med ett sista meddelande till sin dotter.

"Vår lilla flicka, vi älskar dig väldigt mycket och kommer alltid att göra det. Jag är ledsen att det här hände dig, jag önskar att jag hade kunnat skydda dig. Vi vet att du är säker nu och att du är med oss var vi än går. Älskar dig, mamma, pappa, Jack och Harry", stod det på lappen enligt Mirror.