Se upp om partnern börjar banta...

Av: Sofia Roström Andersson

Publicerad:
Foto: Colourbox

Går din partner ner i vikt?

Se upp!

Det kan betyda att du håller på att bli lämnad.

Människor som går ner i vikt samtidigt som de är i ett förhållande förbereder sig i smyg på att dumpa sin partner, visar en ny studie.

Lyckliga par går upp

I bra förhållanden ökar parterna snarare i omfång.

Den tyska studien visar att lyckliga par oftast lägger på sig några extra kilon eftersom pressen på att vara attraktiv minskat, skriver brittiska The Telegraph.

– När du söker efter en ny partner försöker människor att vara så smala och attraktiva som möjligt, säger professor Thomas Klein, som lett studien, till tidningen.

Finns varningstecken

– Folk i ett förhållande känner däremot mindre press och går ofta upp i vikt eftersom de inte håller så stor koll på den.

Håll koll efter varningstecknen – blir din partner plötsligt besatt av träning eller att banta gäller det att se upp. Thomas Klein och hans kollegor, som studerat sambandet mellan lycka och vikt, menar dock att en kris också kan vara orsaken till att en eller båda parternas midjemått minskar.

Drygt 2 000 personer mellan 16 och 55 år gamla deltog i studien som också visar att folk i förhållanden i genomsnitt väger mer än singlar.

Publicerad: