Veronica Palm pressad i Agenda

Veronica Palm.
Veronica Palm.

På söndagskvällen pressades Veronica Palm om den senaste tidens uppståndelse kring Omar Mustafa.

Hon berättade i SVT:s att de två diskuterade hans värderingar redan för ett år sedan.

– Han lovade då att det han fick kritik för då inte skulle hända igen, det stämde inte, säger Veronica Palm.

Veronica Palm, ordförande i Stockholms Arbetarekommun, var den som till slut uppmanade Omar Mustafa att lämna sina uppdrag inom partiet.

– Som socialdemokrat kan man inte bereda plats för den typ av åsikter, antisemitiska och extrema, som Omar Mustafa har gjort, säger Veronica Palm i Agenda.

Redan för ett år sedan hade de två en diskussion om hans värderingar, efter att kritik uppstått mot honom när han valdes in i Stockholms Arbetarekommun.

Omar Mustafa gav då besked som gjorde att Veronica Palm kände fortsatt förtroende för honom.

Läste inte talarlistan

När Islamiska förbundet under påsken 2013 anordnade en konferens bjöd man in talare som uttryckt antisemitiska åsikter. Omar Mustafa var då fortfarande ordförande för Islamiska förbundet.

Veronica Palm deltog på konferensen, men hade inte läst igenom vilka som skulle tala.

– Jag kände inte att jag behövde det då, eftersom vi hade haft ett samtal ett år tidigare, säger Veronica Palm i Agenda.

Hon säger nu att hon, i ljuset av vad som hänt, borde ha agerat annorlunda.

"Måste bottna i värderingar"

Agendas programledare Anna Hedenmo frågade Veronica Palm om man kan vara ordförsande i Islamiska förbundet och samtidigt vara med i den socialdemokratiska partistyrelsen.

– Det kan jag inte svara på, jag vet inte vad ordförandeskapet innebär. Men som socialdemokrat måste man bottna i våra värderingar och stå bakom dem, säger Veronica Palm.

Publisert: