”Min bror har dödat min fru”

NYHETER

Kvinnan hittad knivmördad i köket – båda bröderna misstänks för mord

1 av 4 | Foto: Utsattes för grovt knivvåld Två bröder 27 och 37 år gamla sitter anhållna misstänkta för mordet i Stockholmsförorten Älvsjö i förrgår. Den mördade kvinnan var den yngre broderns fru och enligt poliskällor ska han ha pekat ut den äldre brodern som mördare.

Grannarna hörde ett våldsamt bråk i trappuppgången.

Ett dygn senare kom ­larmet till polisen:

– Min bror har dödat min fru.

Enligt Aftonbladets källor­ hittades kvinnan i plastsäckar i köket – ­utsatt för mycket grovt knivvåld.

Mannen som kom inrus­ande på pizzerian i Älvsjö i södra Stockholm vid 20.30-tiden i förrgår kväll var vit i ansiktet, kroppen skakade.

– Han ville veta vilken adress det var hit. Jag förstod att det var något allvarligt som hade hänt, säger pizzerians ägare Aihan.

Några minuter senare kom polisen, och en lägenhet på bottenvåningen i ett flerfamiljshus spärrades av. Offret, en kvinna mellan 25 och 30 år, hittades knivmördad i bostaden.

Polisen förtegen

Enligt poliskällor var det kvinnans 27-årige make som rusade in på pizzerian och sedan slog larm. I samtalet ska han också ha pekat ut sin 37-årige bror som mördaren.

Polisen var i går mycket förtegen om dödsorsaken, men tillbakavisar att det skulle röra sig om ett styckmord.

Enligt Aftonbladets källor låg kroppen i lägen­hetens kök, i två plast­säckar. Inga kroppsdelar saknades men kvinnan hade utsatts för så grovt knivvåld mot halsen att poliserna på plats först uppfattade det som ett stycknings­försök.

Båda männen är nu anhållna, misstänkta för mord. Advokat Lina Holmgren, som företräder 27-åringen, säger:

– Han nekar till brott. Det är allt jag kan säga nu.

Bröderna uppges ha bott i lägenheten i omkring två månader. Enligt värden har ett företag hyrt lägenheten från den 1 februari till slutet av april.

– Det är ett rivningskontrakt. Jag har ingen aning om vilka som fanns i lägenheten, säger hyresvärden.

Vd:n för företaget som hyr lägenheten säger till ­Aftonbladet:

– Det var en bekant som hyrde. Jag vill inte prata mer.

”De skrek högt”

Grannen Lina på andra våningen i huset berättar att hon uppmärksammade ett högljutt bråk i trappuppgången på måndagskvällen.

– Jag hörde två mansröst­er och en kvinna, de skrek ganska högt. Sedan blev det plötsligt knäpptyst. Jag har sett de två männen flera gånger, men aldrig kvinnan, även om jag hört hennes röst. Det är lyhört i huset, säger hon.

En annan granne berättar att den misstänkte 37-åringen stod och spanade ut genom dörren mot tvättstugan på tisdagskvällen.

– Det var som att han ­väntade på något. Sedan spärrade polisen av både tvättstugan och källaren. Det måste ha hänt något därinne, säger grannen.

De misstänkta männen kommer att förhöras i dag.