Här halshugger syriska rebeller två kristna män

1 av 3
NYHETER

Två kristna, varav den ena präst, halshöggs av rebeller, misstänkta för att ha samröre med den syriska armen, rapporterar Syria Report.

På den iranska nyhetssidan Al-Alam finns en video som visar hur två män blir brutalt halshuggna med en liten kniv. Därefter hålls deras huvuden upp i triumf innan de sätts tillbaka på kropparna.

Enligt Al-alam och Syria Report är det syriska rebeller som anklagat de två kristna männen för att ha samröre med den syriska armén.

Videon laddades upp den 26 juni och visar hur männen, med bakbundna händer, är omringade av ett flertal person som hurrar och jublar. Enligt uppgift till Syria Report ska halshuggningen ha ägt rum på landsbygden i Idlib.

Våldet mot civila eskalerar

Enligt Syria Report har rebellernas våld mot civila eskalerat den senaste månaden. En katolsk präst blev alldeles nyligen även han halshuggen och en kristen by i Homs brändes ner till grunden förra månaden, skriver Washington Post. Två ortodoxa biskopar som kidnappades förra veckan är enligt Syria Report fortfarande försvunna.

Rapporteringen om de två halshuggna, kristna männen kom samtidigt som USA börjat skicka vapen till rebeller, skriver Washington Post.