Ny straffrunda för Johan

NYHETER

Bert inför nya förbud på skolan

1 av 4 | Foto: Anders jobbar med att få den exakt rätta looken.

Att det råkar vara miniaudition spelar ingen roll- regler är regler. Hädanefter råder nu förbud mot mössor och för smygrökaren Johan är det bara att än en gång snöra på sig löparskorna...

Monica var nu åter igen på plats! I och med detta var nu ordningen återställd på skolan men det var en något sammanbiten rektor som samlade till morgonmöte. Hon förhörde sig om den gångna helgens arbete och inte helt oväntat blev det en avhyvling som hette duga. Hon ansåg att de uppträtt nonchalant mot lärarna och ”..sånt går fetbort..”

Hon avslutade mötet med orden: – Nu kör vi!!!

I konceptet artist ingår som bekant inte bara att sjunga, man bör till viss del även se rätt ut. Inför den nya Fame Factory-skivan hade det blivit dags att fotografera sig. Anders tanke var att se bagig, hängig och cool ut medan Jessica poserade lite försiktigare. Hon ville undvika att se allt för sexig ut samtidigt som hon är realist:

– Det är klart att man vill visa att man är sensuell och kvinnlig men utan att det går för långt...

Bert styr upp saker och ting

Hemma på skolan hade Monica kört igång med sina krävande lektionerna och som vanligt gjorde de omedelbar nytta.

Det lossnade rejält för Per men det kostade på:

– Man känner sig ganska puckad när man står dubbelvikt och sjunger sig själv i magen, samtidigt som hon står och skakar en i hakan?

Inför veckans miniaudition hade våra vänner denna gång valt att protestera lite symboliskt. Vissa tryckte på sig extremt fula mössor inför juryns ankomst och Bert reagerade givetvis blixtsnabbt. Han tryckte på sig en rätt ruggig huvudbonad själv:

– Tycker ni verkligen det här är snyggt? Joo, det tyckte ju alla men det spelade ingen roll eftersom han omedelbar verkan införde totalförbud mot mössor inomhus.

När han ändå var inne på sin hårda linje fortsatte han att förhöra sig om Johans rökning och Dajana, den lilla skvallerbyttan medgav att det nog blivit en liten en?

– Bra, då är han redo för ytterligare tre kilometer, jag bestämmer tid och plats!

Åre-röj

Efter att alla sjungit varsin låt kom juryn fram till att följande fem skulle upp i veckofinalen: Dennis, Jerker, Dajana, Ulrika och Johan!

Därefter hade Christer en liten extrabonus att dela ut, nämligen att tre elever skulle få åka till Åre för att uppträda på Rix FM-veckan. Eftersom Peter vann veckofinalen var han given men han fick även nöjet att välja ut ännu två av kamraterna. Peter valde Mia och Anders allt medan en besviken Per svalde:

–Jag vill så gärna åka till Åre, det är som att komma hem för mig.

Och eftersom ingenting egentligen är omöjligt visade det sig att det fanns ännu en säng ledig uppe i fjällen, så det lär bli sportlov även för Per.

Friends återuppstår?

Den minnesgode kommer säkert ihåg Berts förslag om ett nytt Friends. Nu var det väl inget erbjudande Ulrika och Dajana kastade sig över men de ville ändå diskutera förslaget tillsammans med Bert. De förklarade bestämt att de inte vill sjunga dansbandsmusik utan snarare showa. Om gruppen kunde utformas efter tjejernas smak och tycke kunde det mycket väl bli något i framtiden.

Det hade blivit kväll och i köket satt Jerker och kurade skymning samtidigt som han filosoferade över den kommande veckofinalen:

– Det är inget att vänta på, här är det att vinna eller försvinna.

Vi är i veckofinalen:

Anna Bergstrand