Flera svåra trafikolyckor i södra Sverige

NYHETER

Två döda och sju skadade

Flera svåra trafikolyckor inträffade i södra Sverige under lördagskvällen. En person omkom i en singelolycka i norra Skåne och fem personer skadades i en annan olycka strax norr om Helsingborg när två bilar kolliderade. Utanför Värnamo dog en person när bilen kolliderade mot ett berg.

Vid en singelolycka på riksväg 27 vid Nydala väster om Värnamo omkom en person.

Bilen gick av vägen och körde in i en bergvägg varvid den fattade eld. När räddningsmanskapet kom till platsen återstod bara ett utbränt bilskelett och en förbränd människokropp.

- Vi har ännu inte identifierat varken bil eller förare, sade vakthavande vid Jönköpingspolisen. Det får bli en fråga för teknikerna under söndagen.

Krockade med lastbil

En man omkom vid en frontalkollision på E4 vid Skånes Värsjö mellan Örkelljunga och Skånes Fagerhult vid 22-tiden på lördagskvällen.

Mannen körde en personbil som frontalkolliderade med en lastbil. I personbilen åkte en passagerare. Passageraren fördes, tillsammans med lastbilschauffören, till sjukhus. Det var sent på lördagskvällen oklart hur allvarligt skadade de var.

Personbilen eller lastbilen, oklart vilken, kom över på fel sida av vägbanan.

Europavägen fick spärras av och trafiken ledas om. Vägen beräknades vara avstängd långt in på natten mot söndagen.

Väjde undan för rådjur och kolliderade

Fem personer fick föras till sjukhus med allvarliga skador efter en trafikolycka på väg 111 strax norr om Helsingborg i närheten av avfarten till Sofiero slott på lördagskvällen.

Två fordon med två personer i varje frontalkolliderade sedan ett av dem av allt att döma försökt väja för ett rådjur.

Den ena bilen slog runt, den andra började brinna. En förbipasserande bilist som hjälpte till att dra offren ur bilvraken rök- och chockskadades och fick också föras till sjukhus.

TT