Nyheter

Partiledarposten är inte aktuellt just

Av: 

Zendry Svärdkrona

NYHETER

Läs hela chattet med Kristina Axen Olin

Moderaternas starka kvinna i Stockholm Kristina Axen Olin chattade med läsarna. Läs hela chattet här:

Kristina Axen Olin säger: Hej, jag heter Kristina Axen Olin, nu hoppas jag att det är många som vill diskutera och ställa frågor.

Jesper säger: Jag skulle hemskt gärna vilja veta varför det är så tyst kring miljöfrågorna? Jag söker ett borgligt parti som kämpar för det viktigaste vi har.

Kristina Axen Olin säger: jag kan bara beklaga att det inte handlat mer om miljöfrågor. Jag saknar också det. Tycker också att det talats för lite om äldreomsorgen. Det har mest handlat om invandringsfrågor. Det mesta man kan göra för miljön är att ha en tillväxtvänlig politik så man kan ställa krav på företag och andra att föra en miljövänlig politik. Samt satsa på teknik och forskning.

Foo säger: Hur mycket vill M sänka kommunalskatten och var ska huvuddelen av pengarna tas ifrån?

Kristina Axen Olin säger: jag har sgat som mål att sänka skatten med 42 öre (10 per år) det ska tar genom att skapa tillväxt och se till att fler företag skapas i Stockholm då får vi mer pengar. Minska arbetslöshet och socialbidragsberoendet måste vi också. Samt minska stadens administration och organisation.

Marlene säger: Vad gör du för vården?

Kristina Axen Olin säger: I Stockholm har landstinget infört en vårdgaranti. Den vill vi fortsätta utveckla. Vi vill också ha en nationell garanti i hela landet. Vi vill också ha en garanti när det gäller missbruksvård och andra delar av sjukvården.

jensa säger: varför har det borgerliga styret skurit ner på ungdomsaktibiteter när det är bevisat att det är effektivare med vettiga ungdomsaktiviteter än fler poliser för att minska brotten?

Kristina Axen Olin säger: Vi har inte skurit ner på undgomsverksamhet. Det är en lögn. Vi har ökat pengarna till de aktiviteterna med 100 miljoner. Vi har 37 fritidsgårdar plus fryshuset som motsvarar 39 fritidsgårdar.

Micke säger: Hej Kristina! Jag tycker att du gör ett mycket bra jobb. Skulle du kunna tänka dig att bli partiledare efter Lundgren?

Kristina Axen Olin säger: Tack snälla Micke, men det är inte aktuellt just nu. Jag ser däremot fram emot att bli finansborgarråd om Stockholmarna tycker det.

Kenta H säger: Vad tänker ni göra för de handikappade??

Kristina Axen Olin säger: Vi har redan startat att införa valfrihet på olika sätt. Vilket vi vill göra i större utsträckning. Vi har avsatt 100 miljoner kr årligen med att förbättra fysiska tillgängligheten. Och vi har höjt pengarna till handikapp omsorgen med 45 %.

vanlig lirare säger: Vad tycker du om att så många moderater visade sig vara främlingsfientliga när de smygfilmades?

Kristina Axen Olin säger: Det är tragiskt och jag beklagar detta. Deras åsikter stämmer inte överrens med moderaternas partiprogram. Jag har därför sagt att de borde avgå.

jensa säger: Moderaterna vill ju sänka skatten med en massa miljarder. Men vad händer då med pengarna till skolor och dagis?

Kristina Axen Olin säger: Om man säker skatten kan man skapa tillväxt. Fler klarar sig utan bidrag. Företag skapas. Företag stannar i sverige. På så vis ökar sveriges skatteintäckter.

Kalle säger: Hur vill ni komma tillrätta med den psykiska ohälsan?

Kristina Axen Olin säger: det är en stor och svår fråga men väldigt viktig. Ett sätt kan vara att sänka skatterna så människor får mer tid över. ett annat sätt är att höja kvaliteten i skola och barnomsorg.

kicki säger: jag har fått intrycket att moderaterna vill ha klass skillnader i samhället, vad vill du säga till ditt försvar?

Kristina Axen Olin säger: Det är helt felaktigt. Den politik vi för hjälper framför allt de som slås ut av socialdemokratisk politik. Vi vill ha valfrihet så att människor kan bestämma i större utsträckning hur de vill leva sitt liv.

simon2 säger: i min stadsdel har man stängt ungdomsgården som innan dess hade usla öppettider. fryshuset är ganska långt ifrån där jag bor. vad görs för mig?

Kristina Axen Olin säger: I stockholm har vi 37 fritidsgårdar. jag vet inte var du bor. Men om du talar om det kan jag kanske säga vad som görs i din stadsdel. Vi har också ökat bidrag till olika föreningar med 34 %

ungdom säger: ditt skattesänkarsnack om tillväxt osv funkar inte i USA. Varför skulle det funka här?

Kristina Axen Olin säger: Därför att vi bland annat visat det i Stockholm de senaste 4 åren och nu pekar alla kurvor åt rätt håll.

Nybliven SSUare säger: Vad anser ni om förslaget på ett språktest för invandrare?

Kristina Axen Olin säger: Det förslaget är ett mycket gammalt moderat förslag och Folkpartiet nu anslutit sig till. Personligen tycker jag att diskussionen om jobb i stället för bidrag är viktigare.

bellis säger: Om ni nu vinner sthlmsvalet (vilket jag antar och hoppas), hur tänker ni lösa vårdkrisen i Sthlm?

Kristina Axen Olin säger: Vi vill dels verka för ett annat skatteutjämningssystem därför hoppas vi på borgerlig seger i riksdagen. Sen behöver vi rekrytera folk till vården på olika sätt. Både genom högre löner och utbildningar. Mer flexibla tider i vården borde nog också vara bättre. Jag har föreslagit 3-3 system - man jobbar tre dagar är ledig tre.

Annders säger: Vad vill ni göra för att det ska bli säkrare att röra sig ute på kvällen?

Kristina Axen Olin säger: Vi har blandannat kvävt 1500 nya poliser till stockholm. Vi har också avsatt 20 miljoner för att öka belysningen. Vi vill också införa ett jourtel nummer dit allmänheten kan göra anmälningar om vandalisering klotter och nedskräpning och få hjälp inom 24 timmar.

Kenta H säger: På vilket sätt har klyftorna minskat i Stockholm med er politik??

Kristina Axen Olin säger: man kan i olika undersökningar se att flera svenskar flyttar till miljonprogramsområden man kan se att omflyttningen minskar. Vi ser en kraftig ökning av elever från ytterstadsområden som går i innerstadsgymnasium. Allt fler går vidare till gymnasiet. Socialbidragsberoendet har nästan halverats. Arbetslösheten har sjunkit med 38 %.

Bosse säger: Att man låter de ungdomar som bor i förorten och har bra betyg flytta in till de centrala skolorna och på det sättet försämrar nivån i förorten ytterligare. Vad tycker du ?

Kristina Axen Olin säger: Så är det inte tycker jag. Det finns många bra och populära skolor i förorterna. jag hoppas att alla skolor ska bli bättre. Bla har vi tillfört över en miljard extra på skolan de senaste åren. Vi har också höjt lärarlönerna med 25 %. Rinkebyskolan är förmodligen en av Sveriges bästa.

kicki säger: vad är det för folk som slås ut av socialdemokratisk politik som du menar?

Kristina Axen Olin säger: Socialdemokratisk politik utgår från att alla är lika. Att alla barn passar på kommunalt dagis att alla äldre vill bo på kommunalt äldreboende. Exempelvis barn som inte passar i stora barngrupper slås ut.

tack det var roligt att chatta med er. Ställ gärna frågor på min hemsida så ska jag försöka svara.

www.moderaterna.net där hittar ni länk till min sida.

ANNONS

Kry erbjuder läkarbesök och psykologsamtal när det passar dig, via video direkt i mobilen!

Extern länk från Kry SE

Till Kry

Publisert: