Larm om flygplansläckage på Landvetter

Foto: Anders Deros / AFTONBLADET
Landvetters flygplats.
NYHETER

Räddningstjänsten larmades vid lunchtid på fredagen till Landvetter flygplats efter att ett inkommande plan läckte bränsle, uppger GT.

Planet kom från Gatwick och landade vid 11.50-tiden.

Strax efter klockan 12 var samtliga passagerare ute ur planet.

Det var vid lunchtid på fredagen som räddningstjänsten larmades till Landvetter flygplats efter uppgifter om att ett plan läckte bränsle.

– Vi drar i gång allt som finns, sa Anders Lennholm, räddningsledare på flygräddningen till GT.

Passagerarplanet, en Boeing 737, som flygs av flygbolaget Norwegian, var på väg från Gatwick utanför London till Landvetter i Göteborg när personal ombord upptäckte bränsleläckaget och larmade.

– Ansvarig ombord konstaterade att allt inte stod rätt till. Då drog vi i gång våra ordinarie larmrutiner. Som det ser ut nu verkar läget vara under kontroll, uppger flygplatschefen Charlotte Ljunggren för GT.

Helikoptrar, ambulanser, räddningstjänst och polis larmades samt även försvaret som följde planet sekund för sekund och stod i direktkontakt med flygplatsen. Klockan 11.50 landade planet på banan utan problem.

Ombord fanns totalt 112 personer.

– Nu har ansvarig ombord på planet och markansvarig på vår flygplats en dialog om hur man ska agera, säger Charlotte Ljunggren till GT.

Strax efter klockan 12 meddelade flygplatsen att samtliga passagerare var ute ur planet.

Dagens tre rubriker 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Landvetter