Barn och vuxna i dödskrock på E20

NYHETER

Två vuxna avlidna – två barn bland de åtta skadade

Foto: Olycka Flera barn var inblandade i en olycka utanför Alingsås vid 12.40-tiden på söndagen.

Flera svåra olyckor inträffade på söndagen.

På E20 utanför Alingsås i höjd med Hästeryd krockade två fordon.

Flera personer klämdes fast vid olyckan. Tio personer, varav två barn, var inblandade i olyckan. Enligt polisen har två personer omkommit.

Totalt nio ambulanser och ambulanshelikopter skickades till olycksplatsen som inträffade i södergående trafikfält vid 12.40-tiden på söndagen.

Enligt polisen var tio personer inblandade i olyckan varav två barn. De skadade har förts till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg och sjukhus i Alingsås. En av de skadade är allvarligt skadad, dock inte livshotande, uppger Pontus Lindberg, överläkare på akuten på sjukhuset i Alingsås. Övriga ska ha lindriga skador.

Olyckan ska ha inträffat när en av bilarna körde ut från en mindre väg, säger Jan Strannegård, informatör på polisen i Göteborg.

I den ena bilen fanns tre män, en kvinna och två barn. I den andra bilen fanns två män och två kvinnor.

Trafiken i södergående trafikfält var vid 14-tiden helt avstängd och köerna kilometerlånga.

Minibusskrock i Eslöv

Vid lunchtid krockade också en minibuss och en personbil vid Sjöholmen utanför Eslöv. Sju personer var inblandade i olyckan, varav tre barn, uppger inre befäl vid polisen i Lund för TT.

Enligt polisen är samtliga personer ute ur bilarna och det finns inget som tyder på att någon är allvarligt skadad.

Vid midnatt krockade en minibuss med en älg på E18 vid Norane. I minibussen färdades två vuxna och fem barn mellan två och sexton år.

Samtliga fördes till Centralsjukhuset i Karlstad men enligt uppgifter tidigt på söndagsmorgonen ska ingen av de sju vara allvarligt skadad.

Robert Triches, Karin Henriksson, TT