Ny färg gav köket ett lyft

NYHETER

Omgörningen steg för steg

1 av 2 | Foto: Före Praktiskt men tråkigt. I det här köket är det fortfarande 80-tal.

Såhär förändrade inredningsproffset Karin Myrenberg Urbans kök:

Bänkskivorna: De gamla bänkskivorna var limmade och bändes loss med en kofot. Var försiktig så du inte skadar kaklet. En ny bokskiva behandlades med mörkpigmenterad olja och sattes fast med vinkeljärn under och fog längs med kaklet.

Rostfria hyllor: Ovanför arbetsbänken satte Karin upp fyra stycken hyllor. Ett bra ställe där man kan förvara kryddor, vaser eller andra snygga prylar.

Väggen: Kökets tidigare gula väggar målades i en mörk, vit nyans för att ge rummet mer värme. Välj en mjukare nyans på väggen om luckorna är dominanta.

Lister: Listerna ovanför arbetsbänk och diskbänk, behandlades i samma mörkt pigmenterade olja som bänkskivorna.

Luckorna: Lämnades in på en sprutlackeringsfirma för perfekt finish.

Kaklet: Fogen som tidigare var mörk fick en ljusare färg med fogfinish. Lätt som en plätt. Stryk över fogfinish, låt verka några timmar och torka av. Finns i flera nyanser.

Draperiet: Ta in mönster i köket med hjälp av ett vackert draperi. Ett perfekt knep för att dölja trista saker som en vit dörr som aldrig används.

Vaxduk: Praktiskt att inreda med vaxduk – bara att torka av! Limma vaxduken på lådan eller luckan och så är det klart. Var noga med att följa mönstret. Skär med mattkniv.

Vinhylla: Familjen ville ha en smart vinförvaring. Lösningen blev en laminatskiva som Karin satte upp under arbetsbänken, med plats för två vinställ.

Handtagen: Nya handtag är lätta att sätta dit och kan göra stor skillnad. De sätter ofta stilen på ett kök.

Smarta tips när du gör om ditt kök

Så mycket kostade alla saker:

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning