Mördades vid skolan

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisjakt i natt efter våldsman

BORÅS

På trappan till gymnastiksalen gjorde paret den makabra upptäckten sent i går kväll.

En död man - och polisen misstänker mord.

I dag fortsätter förhör med vittnen och kringboende.

Foto: thomas johansson
VITTNEN HÖRDE SKOTT Den döda mannen är i 30-årsåldern och känd i kriminella kretsar. Polisen ville i natt dock inte kommentera om det rör sig om en uppgörelse.

Offret, i 30-årsåldern, hittades vid Bäckängsgymnasiet i centrala Borås strax före klockan tio i går kväll.

Han hade bland annat skador i magen och hade blött kraftigt och polisen rubricerar fallet som mord.

Mannen, som är hemmahörande i Borås, är känd i kriminella kretsar. Om mordet skulle ha varit en uppgörelse var dock inget som polisen ville kommentera i natt.

- Vi har ingen misstänkt men vi rubricerar det här som mord. Vi har hört ett antal personer och idag kommer ytterligare förhör att hållas, säger Anna Rosenberg, informatör vid polisen i Västra Götaland.

Oklart hur han har dött

Det var mycket folk i rörelse i Borås i går kväll. Lönehelg och fint väder gjorde att många boråsare var ute under kvällen.

Hur mannen dött är inte klart, men vittnen har berättat att de hört skottlossning i området.

- Det är uppgifter vi har, men vi vet inte så mycket mer om det. Det var något som kom fram i efterhand, säger Karin Blegel, jourkommissiarie vid Göteborgspolisen.

Ett stort område kring skolan spärrades av i jakt på teknisk bevisning.

Polisen fann blodspår på vägen fram mot trappan där kroppen hittades och en teori är att mannen, efter att ha blivit attackerad, har tagit sig till skolan.

Omhändertog jacka

En jacka som sannolikt tillhör offret hittades omkring 75 meter därifrån.

Aftonbladets utsända hittade ytterligare en jacka som låg slängd på andra sidan av skolan. Jackan togs omhand som bevismaterial, men polisen vill ännu inte säga om den har något samband med mordet. Polisen spärrade också av en gångbana på den närliggande Åsbogatan.

Området söktes igenom av polishundar i jakt på fler blodspår.

Varnade taxichaufförer

En av teorierna är att mördaren tog taxi från mordplatsen, och polisen förhörde i natt flera chaufförer. Enligt uppgifter till Aftonbladet gick ett av taxibolagen i Borås i natt ut med en varning till sina chaufförer om en beväpnad man.

Eva Buskas, Lennart Kasvi, Caroline Olsson

Publicerad: