- På Djurgården lirar vi boll och käkar kall pizza

NYHETER

Du får tusen spänn - hur bränner du dem på stan i kväll?

Foto: Pernilla Wahlman
Daniel Bellqvist gillar att njuta av sommaren med fotboll och pizza på Djurgården.

Daniel Bellqvist, 31 sångare i Eskobar:

Jag vankar runt på Söder, då ser jag plötsligt en musikaffär. Jag glider in där och impulstjackar den billigaste akustiska guran jag kan hitta. Det blir en nylonsträngad husets för 500 spänn. Glädje.

Från Götgatsbacken hoppsastegar jag mig ner förbi Slussen till Djurgårdsskutan som tar mig över drickat och dumpar mig utanför Grönan där jag möter upp ett knippe kamrater.

Fotboll vid Skansen

Därifrån tar vi oss via en pizzeria till ett litet skjul vid Skansen där vi köper en simpel fotboll. Därifrån vidare till en skön äng på Djurgården där vi lirar boll tills vi tröttnar för att sedan njuta av kall pizza och ett par trudilutter på stränginstrumentet med tillhörande allsång. Vackert. Inte sången men vädret och trevnaden.

Jordgubb favoriten

Sen båten tillbaka till Slussen och på väg hem till lyan blir det en sväng in på Seven Eleven där jag inhandlar sån där Häagen Dasz eller vad den heter, jordgubb ska det vara.

Väl hemma i soffan njuter jag av glassen framför en lånad dvd-box packad med "American Dad" och sen är det gonatt. Men innan John Blund kommer funderar jag en stund på vilken turgubbe jag är som fick en så fin dag.

Tusenlappen

Sofia Larsson