Nyheter

Emilio dömd för hoten mot Pernilla

NYHETER

Skyldig även till ringa misshandel men brottet anses preskriberat

Dömd I dag föll domen mot Emilio Ingrosso. Han fälldes för övergrepp i rättssak och olaga hot. Enligt tingsrätten slog han även sin exfru Pernilla Wahlgren, men brottet är preskriberat.
Dömd I dag föll domen mot Emilio Ingrosso. Han fälldes för övergrepp i rättssak och olaga hot. Enligt tingsrätten slog han även sin exfru Pernilla Wahlgren, men brottet är preskriberat.

Pernilla Wahlgrens exmake Emilio Ingrosso dömdes i dag av Stockholms tingsrätt till att böta 7 000 kronor för de hot han utsatt henne för.

Han dömdes också för övergrepp i rättssak. Emilio har tidigare sagt till Aftonbladet att han kommer att överklaga en fällande dom, men i dag säger han sig nöjd med utfallet.

offer Pernilla Wahlgren och pojkvännen Joachim Lennholm. Bilden är från rättegången.

”Polisanmäl mig. Gör det nu. Lika snabbt som du gör det ska jag döda dig och din familj! Och din jävla äckliga jävla horunge till man som du har, som inte har en spänn på fickan!”

Det var ett av många hot som Emilio Ingrosso uttalade mot Pernilla Wahlgren och hennes familj. Hoten finns inspelade på band, och Ingrosso har erkänt att han sagt så. I tingsrättens dom står att inspelningarna får betraktas som starka bevis och ”uttalandena får objektivt sett anses ha karaktär av övergrepp i rättssak eftersom de syftar till att få Pernilla Wahlgren att avstå från en polisanmälan”, som tingsrätten skriver i domen.

”Dumt”

– Det jag sa var dumt. Men jag blev provocerad. Och orsaken till detta är min oro för barnen, har han tidigare också sagt till Aftonbladet. Han sa att han vid en fällande dom kommer att överklaga, trots att han erkänt olaga hot.

– Det finns ju en anledning till att jag sagt som jag sagt.

Enligt Pernilla Wahlgren började hoten och misshandeln för flera år sedan. I juni 2002 ska han ha attackerat henne i hennes hem. Då anmälde hon honom, men tog tillbaka anmälan sedan Emilio Ingrosso ska ha hotat att ställa till ett helvete för henne om hon gick vidare med anklagelserna.

Tror på Pernilla

Tingsrätten konstaterar att man tror att Pernilla Wahlgren talat sant om misshandeln. Man konstaterar att hon inte skulle ha anledning att ljuga.

Men samtidigt är misshandeln så mild, anser tingsrätten, att den är ringa, och då har det hunnit preskriberas.

Förra året kom det återigen dödshot. Pernilla Wahlgren anmälde, och anmälan från 2002 togs upp igen. Vid rättegångens slut yrkade åklagare Birgitta Tholander på ett kortare fängelsstraff.

Emilio Ingrossos försvarare Per Liljekvist yrkade på villkorlig dom.

Robert Triches, Anna Lindström

ANNONS

Se över ditt elavtal när priserna rusar! Jämför och hitta det bästa elavtalet för dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter