Agent Scully – inte lika stram privat

NYHETER

Följ med på rundtur i Arkiv X-stjärnans hem

Foto: Färgglad Den strama agenten Scully i ”Arkiv X” är galet färgglad privat. Gillian Anderson blandar färger och skatter från fjärran länder.

Gillian Anderson från tv-serien ”Arkiv X” är inte så stram som man kan tro.

När hon skulle inreda sitt Londonhem valde hon att göra det med en explosion av färger.

Foto: Klassiska agenter Gillian anderson och David Duchovny som agenterna Dana Scully och Fox Mulder i Arkiv X.

Gillian Anderson bodde i London som barn och hade alltid tänkt sig att flytta tillbaka som vuxen. När tv-serien ”Arkiv X” lades ner för fyra år sedan dök chansen upp att köpa ett femvåningshus i trendiga Notting Hill.

– Jag var på väg för att hälsa på min pappa när jag fick syn på det här huset i mäklarens fönster. Jag lånade nycklarna och kände direkt att det var rätt typ av utrymmen för mig – och rätt pris, säger Gillian till Instyle Home.

Tre badrum

Huset är från 1930-talet och byggt i tegel och sten. Här finns 11 rum, varav tre sovrum och tre badrum plus två utomhusterrasser.

– Jag fick en vision om många färger, slitna kanter här och där och en sorts använd känsla, säger Gillian Anderson.

Hon var själv tvungen att återvända till Los Angeles så snart husköpet var klart och tog därför kontakt med inredningskonsulten Christine Kennedy.

– Jag sa till henne att jag ville designa huset själv, men frågade om hon kunde hjälpa mig att genomföra mina idéer, säger Gillian Anderson till Instyle Home.

Djärvt och personligt

I sju månader samarbetade Christine Kennedy och Gillian via mejl, post och telefon.

Under Gillians Londonbesök passade de dessutom på att jaga rätt på inredningsdetaljer, bland annat på Portobello Roads internationella basarer. I kombination med skatter från tv-stjärnans resor världen över har det slitna huset förvandlats till ett ombonat hem, som är både djärvt och personligt och har en positiv atmosfär som märks.

– Till och med min dotter kan känna den, säger Gillian Anderson.

Anna Kult

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning