Pedofilen nekar i förhör

NYHETER

Skräcken växer i belgiska Liege

1 av 3 | Foto: SAKNAS Stacy Lemmens, 7, och Nathalie Mahy, 10.

Pedofilen som överlämnade sig själv har inte gett några nya ledtrådar kring flickornas öde.

Skräcken sprider sig nu i Liege.

Styvsystrarna Nathalie Mahy, 10, och Stacy Lemmens, 7, försvann natten till lördag - från en gatufest där de var tillsammans med sina föräldrar.

Nu fruktar Belgien för vad som hänt dem. I åtanke finns de fruktansvärda minnena av sexmördaren Marc Dutroux, som kidnappade sex småflickor under 90-talet. Två av offren kom från just Liege.

Nekar till inblandning

Den tidigare dömda pedofilen Abdallah Ait Oud, 38, överlämnade sig själv till polisen sent i går kväll, ett par timmar efter att myndigheterna gått ut med hans namn och bild till allmänheten. Han sågs nära flickorna före försvinnandet och är tidigare dömd för bland annat våltäkt av sin 14-åriga systerdotter, och av en annan 14-årig flicka som han först slog medvetslös med en sten.

Under polisens förhör under natten och i dag förnekar Ait Oud all inblandning i Stacys och Nathalies försvinnanden, och han misstänks i nuläget inte heller för något brott, skriver nyhetsbyrån AP.

Söker med dykare

Enligt chefsåklagaren i Liege, Cedric Visart de Bocarme, har Ait Oud inte har gett några nya ledtrådar kring var flickorna befinner sig. Dussintals poliser söker efter dem med hundar, och dykare söker i den närbelägna floden Meuse.

- Vi hoppas fortfarande på att hitta dem vid liv, säger Visart de Bocarme till AP.

Läs mer

Straffet lindras

Karin Henriksson