Nyheter

Vändningen

NYHETER

Plus och minus på effekterna av Svensson Smiths avhopp

Ett ögonblick?

?Karin Svensson Smith, 48, som bytt från (v) till (mp).

HOPPAR AV Vänsterns riksdagsledamot Karin Svensson Smith tycker att kommunismen är stendöd – och går över till miljöpartiet i stället.

HOPPAR AV Vänsterns riksdagsledamot Karin Svensson Smith tycker att kommunismen är stendöd – och går över till miljöpartiet i stället.

Foto: JERKER IVARSSON

- Ska jag fortsätta jobba för de frågor jag valdes in för att driva så gör jag det enklare inom miljöpartiet. Utrymmet för miljöfrågor har krympt inom vänsterpartiet.

Du är också besviken på att kommunismen fått för stor plats i vänsterpartiet?

- När man, som en del vänsterpartister i Skåne, hävdar att om det parlamentariska arbetet inte leder till socialism så ska parlamentarismen ifrågasättas och inte socialismen, så har man passerat gränsen.

När bestämde du dig?

- I tisdags. Då avbröts förhandlingarna om den transportpolitiska propositionen som jag hade velat slutföra. Nu dröjer det till efter sommaren innan förhandlingarna återupptas och så länge kunde jag inte vänta.

Övervägde du att lämna din riksdagsplats?

- Nej, jag vill fortsätta att representera de väljare som valde in mig i riksdagen. Jag kryssades in efter en personvalskampanj och jag kommer att fortsätta att följa det program som jag presenterade i valrörelsen.

Är du rädd för en svekdebatt?

- Jag förväntar mig en sådan diskussion och är beredd att ta den. Hittills har majoriteten av den e-post jag fått varit positiv.

Kommer du att stanna kvar som vice ordförande i Vägval vänster?

- Ja, om medlemmarna vill. Jag är lika vänster som tidigare.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Att vi lyckas sänka utsläppen av växthusgaser.

Jens Kärrman

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter