- Nu har vi fått nog

Publicerad:
Uppdaterad:

Radioprofil : "Alla stockholmare borde göra dunderuppror"

Stockholmarna har fått nog av skräpet.

Mejlen strömmar in till Aftonbladet och kritiken är inte nådig.

Sopupproret har bara börjat.

sopigt Radioprofilen Kjell Eriksson är bara en av många stockholmare som fått nog av skräpet. Nu uppmanar han till uppror – för en renare stad.
Foto: theresia bråkenhielm
sopigt Radioprofilen Kjell Eriksson är bara en av många stockholmare som fått nog av skräpet. Nu uppmanar han till uppror – för en renare stad.

Radioprofilen Kjell Eriksson är en av många som har ledsnat. I flera år har han enträget försökt sortera sina sopor vid återvinningsstationen invid lägenheten på Södermalm.

Men det är alltid fullt, fullt, fullt.

-Man tappar lusten att sortera sina sopor. Jag har svurit över det här så många gånger att jag tappat räkningen, säger han.

Riskerar fängelse

En skylt på behållaren för plastförpackningar talar om att den som slänger något annat än vad som avses riskerar fängelse i upp till ett år.

Provocerande, tycker Kjell.

"Dunderuppror"

-Borde inte sopspionerna rapportera att det är fullt i behållarna i stället? Man blir lätt paranoid - tänk att åka dit när man försöker vara ordentlig, säger han.

Flera gånger har han ringt journummer när behållarna svämmat över. Och alltid har han fått samma svar - det finns inte tid.

-Varenda unge som har dataspelet Sim city vet att det blir dunderuppror om man inte sköter soporna. Folk går man ur huse. Så borde det vara i verkligheten också, säger han.

Så funkar sophanteringen

Sara Haldert

Publicerad: