Ingen vill lämna sin plats till blinde mannen

1 av 2 | Foto: Kika_GuideDog / Twitter
Amit Patel från London blev blind för fem år sedan.
NYHETER

Blinde Amit Patel, 37, skulle åka tunnelbana i London tillsammans med sin ledarhund Kika i onsdags. Men på den fulla tunnelbanan ville ingen ge sin plats till den blinde mannen och ledarhunden började glida runt på golvet. Till slut började Amit gråta.

”Folk kan vara så själviska. De låtsas att de inte hör eller ser när jag frågar om det finns någon plats ledig”, skriver Amit Patel på Twitter.

För fem år sedan förlorade den före detta doktorn Amit Patel, 37, sin syn efter att ha diagnostiserats med den degenerativa ögonsjukdomen keratokonus. Trots läkarnas försök att rädda Amits syn blev han blind och därför tar han sig nu runt med en ledarhund som heter Kika.

I onsdags skulle han och Kika åka tunnelbana i London, men händelsen slutade i tårar för Amits del, skriver Daily Mail.

När radarparet kom på tunnelbanan var det fullt med folk och ingen ville lämna sin plats till den blinde mannen. Dessutom var det blött på golvet och hunden Kika började glida runt på golvet.

1 av 3 | Foto: Kika_GuideDog / Twitter
Kika gled runt på golvet och paniken steg inom Amit.

Amit gav muntligt sin hund kommandot ”hitta en plats”. Men de andra trafikanterna ignorerade situationen när hunden gled runt på golvet.

”Kika fortsatte glida runt och var uppenbart stressad. Hon ser efter mig varje dag och jag kände mig värdelös”, skriver han på Twitter.

Men det kyliga bemötandet är inte något nytt för Amit. Redan för ett år sedan talade han ut i Daily Mail om hur han blir behandlad i tunnelbanan. Då bestämde han sig för att fästa en kamera på sin hund för att visa vilket slags bemötande han får.

– Det värsta är folks negativa kommentarer bakom ryggen på mig. Folk är så oförskämda och arroganta, de antar att de kan göra vad som helst, sa han då till tidningen.

Så många hundar finns i Sverige 00:26